Kako se voli Bosna i Hercegovina? Ljubušak Matej Ljubić je svima zadao zadaću!
FOTO: EHF

Svaka čast za mladog rukometaša

Kako se voli Bosna i Hercegovina? Ljubušak Matej Ljubić je svima zadao zadaću!

Esmer Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo. Protivnik je bila reprezentacija Portugala koja je sa deset razlike slavila u prvoj utakmici.

Na prvu, visoka pobjeda Portugala je bila sasvim očekivana posebno jer je novi selektor Damir Doborac sa reprezentativcima radio svega dva ili tri dana.

Uprkos tome, čak 45 minuta utakmice koja je odigran sinoć reprezentacija BiH igrala je jako dobro i u napadu, ali i u odbrani, te se činilo da možemo do jako dobrog rezultata pred revanš u Tuzli.

Ipak, u posljednjih petnaest minuta igra naši reprezentativaca se raspala, ali to sigurno ne treba da nas previše brine jer su se pomaci sinoć itekako vidjeli u odnosu na period u godinama iza nas.

Viđen je sinoć i brz protok lopte, kao i trčanje kontri i polukontri, ali i dosta dobra odbrana većim dijelom utakmice. Jasno je da će uz rad sve to izgledati dosta bolje iz utakmice u utakmicu.

Oglasi

Dosta novih igrača jučer je debitovalo za reprezentaciju, ali ipak priča dana je mladi Ljubušak Matej Ljubić.

Radi se o momku koji je rođen 2001. godine, a koji je u svojoj karijeri igrao za Čapljinu, Međugorje, a sada je član Izviđača.

I dok mnogi njegovi vršnjaci "vagaju" kada dobiju poziv iz naše reprezentacije, te se potajno nadaju pozivu Hrvatske, Ljubić je uradio totalno suprtno.

Ljubić je prihvatio poziv selektora Doborca, odazvao se, a potezom koji se desio u prije nekoliko dana zaista je pokazao koliko iskreno voli Bosnu i Herceogivnu.

Naime, on je u utorak navečer na treningu reprezentacije zadobio neugodnu povredu oka. Stradala je regija podočnjaka do same zjenice oka, a konačan ishod bila je medicinska intervencija i 4 ušivena konca na neugodnoj posjekotini.

Oglasi

Dok su mu sanirali povredu Ljubić je od doktora u tuzlanskoj hitnoj pomoći molio da mu istu ne šiju jer ima utakmicu protiv Portugala.

Doktori su mu objasili da moraju da ušiju, a Ljubić se na kraju morao složiti sa tim, ali je izričito jasno rekao da će igrati sa koncima.

Nije tu bio kraj pozitivnim iznenađenjima od strane Ljubića. On se već sutra ujutro pojavio na treningu reprezentacije, te je iznenadio i selektora Doborca, ali i sve svoje saigrače.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Selektor Doborac je na kraju poštedio Ljubića ovog treninga, ali njegovi potezi su zaista kupili sve i pokazuju kako se voli Bosna i Hercegovina.

Sigurno je da bolji poziv za utakmicu protiv Portugala koja se u nedjelju igra u Mejdanu od ovog Ljubićevog ne treba.

Top Komentari

Frane
Nije bio dovoljno dobar za nas.
3 8
Adrian
Momak koji je vaspitan kako treba, da su ostali kao on, niko nam ne bi bio ravan.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti