Sve se raspalo u zadnjih 15 minuta - Portugal u Tuzlu nosi velikih +10!

Težak zadatak je pred Doborcem i igračima

Sve se raspalo u zadnjih 15 minuta - Portugal u Tuzlu nosi velikih +10!

Esmer Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvu utakmicu u okviru baraža za Svjetsko prvenstvo. Protivnik je bila reprezentacija Portugala koja je ostvarila pobjedu od 29:19.

Za razliku od ranijih utakmica, večeras se itekako vidjelo da je Doborac za kratko vrijeme napravio kakav-takav pomak u igri naše reprezentacije jer smo dobar dio utakmice bili u "egalu" sa Portugalom.

Kada je održan žrijeb očekivalo se da će Portugal u ovoj prvoj utakmici Portugal ostvariti ubjedljivu pobjedu i praktično riješiti posao i prije revanša u Mejdanu.

Prvo poluvrijeme bilo je jako dobro obzirom na to da je novi selektor samo praktično dva-tri dana radio sa igračima. Ipak u drugom poluvremenu su uspjeli Portugalci napraviti dosta ozbiljniju prednost pred revanš.

Prvih deset minuta jako dobra igra u odbrani obje reprezentacije, ali su domaći imali minimalnu prednost. Nakon toga u 12. minuti dva brza gola domaćih za plus četiri.

Nakon toga uspjeli smo smanjiti tu prednost, ali u 22. minuti ponovo se Portugal vraća na četiri razlike. Dvije minute kasnije bilo smanjili smo prednost Portugala na dva razlike.

Oglasi

Na odmor se otišlo pri vodstvu Portugala od 14:10 i sa tim smo itekako mogli biti zadovoljni.

Nakon toga u 32. minuti bili smo na minus tri. Ono što posebno moramo podvući jesu neke čudne odluke estonskih sudija na ovoj utakmici. Čudno je i to da su sve išle na stranu domaćina.

Portugalci su u 42. minuti otišli na plus pet, a zatim pogađa Herceg i vraća nas na tih minus četiri.

Brani nakon toga Burić, a ponovo Herceg pogađa i dolazimo na minus tri. Portgalci su odmah uzvratili i vratili prednost na četiri razlike.

Uspio je Burić u 49. minuti upisati 13. odbranu, ali ni to nam nije pomoglo da se vratimo u utakmicu jer smo u napadu igrali dosta loše u ovom periodu utakmice.

Do kraja utakmice Portugalci su uspjeli da naprave veliku razliku i da ostvare pobjedu od 10 razlike, a konačan rezultat bio je 29:19.

Top Komentari

Elia11
Kad pročitaš ovaj tekst rekao bi da je pisao neki novinar sa portala iz neke afričke države. Zna li se ko je koliko dao golova, koji igrači su igrali?? Ali bitno je pisati o Modriću, Brozoviću ili tamo nekim manekenkama.
2 0
Gari Garinča
Nemamo mi kvalitet za vece domete.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti