Partizan poveo protiv Budućnosti, fenomenalna partija Kenana Kamenjaša
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Polufinale play-offa ABA lige

Partizan poveo protiv Budućnosti, fenomenalna partija Kenana Kamenjaša

Haris Zilić

Košarkaši Partizana poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji ABA lige protiv ekipe Budućnosti iz Podgorice i tako stekli početnu prednost u ovoj seriji. Trijumfovao je Partizan večeras na domaćem parketu rezultatom 78:67.

Duel koji je večeras odigrani u Štark Areni u Beogradu ponudio je uzbudljivo košarku, a goste je koštao nervozan ulazak u susret.

Prvu četvrtinu Partizan je koristio greške gostiju, bio je jako efikasan u napadu i dobili su Beograđani prvu četvrtinu rezultatom 27:16.

U naredne tri dionice potpuni egal, Budućnost stabilizovala, ali Partizan je održavao prednost koju su stekli u prvoj četvrtini.

Na kraju konačnmih i pomenutih 78:67 u korist beogradskog kluba.

Košarkaši Budućnosti itekako mogu žaliti za veoma lošim startom utakmice jer se na kraju prva četvrtina ispostavila kao presudna.

Oglasi

Partizan je do trijumfa predvodio Le Day sa 15 poena i četiri skoka, Kaminsky je ubacio 13 poena uz šest skokova.

U redovima Budućnosti fenomenalan je bio bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš koji je odigrao još jedan brutalan meč. Popularni Kameni je susret završio sa double-double učinkom od 12 poena i 13 skokova, Makoundu je meč završio sa 14 poena i 12 skokova.

Drugi susret polufinalne serije na rasporedu je u Podgorici 7. maja.

Što se tiče drugog polufinalnog para play-offa ABA lige u kojem se sastaju Crvena zvezda i Mega Basket, oni će svoj prvi meč polufinala odigrati 3. maja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, play-off, polufinale, prva utakmica:

KK Partizan - KK Budućnost 78:67 (27:16, 14:13, 18:18, 18:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti