Potpis koji je Atina čekala: Kendrick Nunn ostaje u Panati!
FOTO: EPA

Ugovor na još dvije godine

Potpis koji je Atina čekala: Kendrick Nunn ostaje u Panati!

Haris Zilić

Sedmica za pamćenje kada su u pitanju navijači grčkog košarkaškog velikana Panathinaikosa, prema nepisanom pravilu dobre vijesti idu jedna za drugom.

Panata je sinoć savladala Maccabi iz Tel Aviva u majstorici četvrtine finala play-offa Eurolige rezultatom 81:72 i tako je tim iz Atine slavio sa 3:2 u seriji i izborio plasman na Final Four.

Ponovo je junak Panate bio Kendrick Nunn sa 26 poena, pet skokova i četiri asistencija, a jutros lijepe vijesti za navijače kluba iz grčke prijestolnice

Nunn je nakon sinoćnjeg slavlja jutros stavio novi potpis na ugovor sa Panatom i otklonio sve dileme oko njegovog odlaska ovo ljeto iz Atine.

Amerikanac je potpisao ugovor na još dvije sezone, ali naredno ljeto ima izlaznu klauzulu u slučaju da dođe kvalitetna ponuda iz NBA lige.

Oglasi

Kendrick Nunn ima 28 godina, prošao je koledž Illinois i Oakland, a na NBA draftu izabran je 2018. godine.

U NAB ligi igrao je za Miami Heat, LA Lakerse, Washington Wizardse, a Panata mu je i prvi klub u Evropi u koji je došao 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bio je i redovan član omladinskih košarkaških selekcija SAD-a.

Sa Amerikancima je 2011. godine osvojio kadetsko zlato na američkom prvenstvu u Meksiku, a godinu kasnije u Litvaniji je postao kadetski prvak svijeta sa SAD-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi