Haos u Beogradu, Srbi zabili nož u leđa Grcima, gazda Zelenih psuje na našem: "U pi*ku materinu..."

Panathinaikos je izgubio od Maccabija

Haos u Beogradu, Srbi zabili nož u leđa Grcima, gazda Zelenih psuje na našem: "U pi*ku materinu..."

Admin Čaušević

Dimitrios Giannakopoulos je vrlo vjerovatno najkontroverzija ličnost u evropskoj košarci. Novi skandal napravio je u Beogradu tokom trećeg meča play-offa za Final Four Eurolige između Maccabija i Panathinaikosa.

Zbog oružanog sukoba između Izraela i Palestine, Maccabi svoje mečeve igra u Beogradu i to uglavnom bez prisustva publike. Barem je to bio slučaj do dolaska popularnih Zelenih.

Srbijanski MUP je dozvolio da utakmicu prati više od 1.000 gledatelja, a kada je to saznao Giannakopoulos eksplodirao je i bio bez dlake na jeziku u svojoj izjavi.

"Kada je bilo glasanje kojim se odlučivalo da li će Macabiju da bude dozvoljeno da se takmiči u Euroligi zbog dešavanja u njihovoj zemlji, oni su obećali da će sve njihove utakmice igrati pred praznim tribinama."

"I sad odjednom čitam, gledam, kako će biti 2.000 navijača. Nadam se da ovo nije istina i da će Euroliga učiniti sve da se meč igra pod onim okolnostima koje je Maccabi obećao da će ispuniti na Skupštini."

Oglasi

"Svi smo tada glasali da bi Maccabi trebalo da ostane dio Eurolige, ali zato CSKA nije kad je počeo sukob Ukrajine i Rusije. Nadam se da će Euroliga da povede računa."

[instagram]https://www.instagram.com/p/C6ZcPeFsDg3/[/instagram]

Euroliga nije povela računa barem iz ugla grčkog poduzetnika kojeg je više od 2.000 navijača Maccabija u dvorani Pionir dočekalo sa salvom zvižduka.

Inače, Maccabi je meč dobio 85:83 i poveo sa 2:1, ali je zbog kontroverzne sudijske odluke Panathinaikos zatražio provjeru konačnog rezultata meča i eventualno ponavljanje susreta.

Naime, 14 sekundi prije kraja Lessort je blokirao šut Browna te su dosušena dva slobodna bacanja za Maccabi, ali je nakon pregledanog snimka ta odluka promijenjena.

Oglasi

Poslije toga umjesto da dodjele posjed Zelenima sudije su odlučile da za loptu skačuNibo i Lessort, uspješniji je bio košarkaš Ponosa Izraela. U nastavaku akcije lopta dolazi do Browna koji je fauliran te je uspješno realizovao dva slobodna bacanja.

Sve to je do ludila dovela Giannakopoulosa koji je divljao pored klupe te je čak rukama gestikulirao sudijama da su primili novac da sude za Maccabi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Poslije svega je objavio niz storyja na Instagramu na kojim se može čuti kako psuje na bosanskom jeziku: "U pi*u materinu", te poslije toga kritikuje sudije na engleskom

Četvrti meč serije se treba igrati također u Beogradu, ali pod uslovom da ne dođe do ponavljanja trećeg susret.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Banda židovska
1 0
ratip irats
Da ne spominjem naslov: "zabili nož..."! Kao da iz rata izvjestava, a ne sa sportske arene!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi