Real imao sve, ali onda bio na iglama: Heroj se zove Džanan Musa!
FOTO: EPA

Derbi Eurolige

Real imao sve, ali onda bio na iglama: Heroj se zove Džanan Musa!

Haris Zilić

Derbi 23. kola košarkaške Eurolige odigrali su Real Madrid i Olympiakos, a na kraju je Real slavio rezultatom 90:85, iako su Grci mogli do nevjerovatnog preokreta sjajnim povratkom u drugom poluvremenu.

Prva četvrtina je donijela nevjerovatnu igru Reala, propisno su Kraljevi razbili Grke u prvoj četvrtini koju su dobili 30:13.

I u drugoj četvrtini Real diktira tempo igre, a na poluvremenu rezultat na semaforu je glasio 52:30 za Madriđane, Olyimpakos je bio u nokautu.

Ipak u drugom poluvremenu klub iz Pireja se budi. Iako je Real u jednom momentu imao 24 poena razlike, Grci smanjuju prednost Reala na +13 pred ulazak u posljednju četvrtinu.

Sredinom četvrte četvrtine Olympiakos i stiže na jednocifren zaostatak (-9), ali nakon toga prave dvije gluposti. Prvo Hezonja pogađa trojku, nakon toga i nesportski faul košarkaša Olympiakosa i tačno pet minuta prije kraja Real ide na 80:66 (+14).

Do kraja utakmice Olympiakos ipak zakuhava utakmicu. Sa dvije vezane trojke Papanikolaua stižu na samo -6 tri minute pred kraj (82:76).

Oglasi

Ušli smo u uzbudljiv finiš utakmice neočekivano, a prelomio je naš Džanan sa dva poteza, ubacio je četiri poena, ubilježio skok, odveo Real na +8 i riješio sve dileme. Na kraju 90:85 za Madriđane.

U redovima Reala ponovo je briljirao bh. reprezentativac Džanan Musa. Naš košarkaš je susret završio sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije. U Realu je raspoložen bio i Hezonja sa 16 poena, Deck je ubacio 14.

Kod Olympiakosa prvo ime je bio Papanikolaou sa 25 poena i četiri skoka, Sikma je imao double-double učinak od deset poena i deset skokova.

Real Madrid je ostao lider Eurolige s omjerom 20-3, dok je Olympiakos na sedmoj poziciji s omjerom 12-11.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 23. kola:

Real Madrid - Olympiakos 90:85 (30:13, 22:17, 16:25, 22:30)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
"BIO NA IGLAMA" ko da je narkoman!!! Novinaru moraš malo proširiti vokabular, uzmi malo čitaj ozbiljne knjige ne samo tabloide!!! Bravo Musa!!! Pogotovo mi je drago jer su se pojedinci bili raspricali kada si se vratio iz NBA a sada ih nema nigdje!!! Živio ti nama i igrao tako dugo godina!!!
1 0
user1596891057
Sumnjao sam u njega ali se pokazao pravo samo da ne za****enuje,bravoooooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi