Zidane kao iz topa odgovorio na pitanje da li preuzima Bayern, pa poručio: "Nadam se da će Real..."
Foto: DPPI Panoramic

Francuski stručnjak bio je jasan

Zidane kao iz topa odgovorio na pitanje da li preuzima Bayern, pa poručio: "Nadam se da će Real..."

Endin Čaušević

Zinedine Zidane već je tri godine bez trenerskog angažmana i čini se da se francuski stručnjak još uvijek nema namjeru vraćati na scenu iako se u zadnje vrijeme uveliko povezuje s dolaskom u minhenski Bayern.

Zidane je bez posla još od ljeta 2021. godine kada je odlučio napustiti Real Madrid nakon fantastičnih rezultata na klupi tog kluba.

Svima je jasno da je njegova glavna želja da vodi reprezentaciju Francuske i sve ove godine čekao je pozic čelnih ljudi Fudbalskog saveza te zemlje, ali do njega još uvijek nije došlo zbog čega se mnogi nadaju da će se Zidane vratiti klupskom fudbalu.

Prethodnih godina imao je na stolu mnoge ponude od evropskih velikana, ali je Zidane sve njih odbio i očito je da ponuda koju će on prihvatiti mora biti izuzetno posebna i privlačna za njega.

Prethodnih sedmica Zidane se povezuje i s Bayernom jer nije tajna da bi čelnici njemačkog velikana vrlo rado vidjeli francuskog stručnjaka na klupi svog kluba.

Njemački mediji pisali su da je Bayern čak kontaktirao Zidanea i ponudio mu ugovor, ali kako vrijeme odmiče bilo je jasnije da od njegovog dolaska na Allianz Arenu neće biti ništa.

Oglasi

Zizou je pratio za vikend Formulu 1 u Miamiju, te su iz njemačkog Skyja uspjeli da ga nakratko uhvate na stazi i pitaju za interes Bayerna.

Međuitm, francuski stručnjak jasno je dao do znanja da nema namjeru prihvatiti ponudu Bavaraca, ali je potvrdio da će u srijedu biti na stadionu Santiago Bernabeu gdje će pratiti revanš polufinala Lige prvaka između Reala i Bayerna.

"Da li ćete biti trener Bayerna u budućnosti?", pitao je njemački novinar, a Zidane je poručio: "Ne. Idem da gledam utakmicu i nadam se da će Real Madrid pobijediti".

Zidane je u trenerskoj karijeri vodio jedino Real Madrid, ali je s kraljevskim klubom uspio da napravi nevjerovatne rezultate.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 51-godišnjak je u periodu od četiri godine uspio da osvoji čak 11 trofeja. Tri puta je osvojio s Realom trofej Lige prvaka, a po dva puta su osvajali La Ligu, španski Superkup, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi