Bayern ga prije dva mjeseca "pomnožio s nulom", predomislili se, a on poručuje: "Kraj priče!"

Thomas Tuchel stavio tačku na špekulacije oko ostanka

Bayern ga prije dva mjeseca "pomnožio s nulom", predomislili se, a on poručuje: "Kraj priče!"

Endin Čaušević

Bayern još uvijek nije riješio pitanje novog trenera i u posljednje vrijeme se sve više špekuliše o tome da bi na kraju Thomas Tuchel mogao ostati na Allianz Areni, ali njemački stručnjak odlučio je reći svoj jasan stav na tu temu.

Bavarci su još prije dva mjeseca iznenađujuće saopštili da Tuchel neće biti trener ovog tima u narednoj sezoni jer nije ispunio očekivanja ove godine, te su se odlučili da naprave promjenu.

Jasno je da su u Bayernu vidjeli Xabija Alonsa kao novog trenera, ali Španac ih je razočarao kada je saopštio da odbija ponudu jer je odlučio ostati u Bayer Leverkusenu.

Naredni na listi želja bio je Julian Nagelsmann i činilo se da pregovori idu po planu i programu, no i mladi njemački stručnjak je na koncu odlučio da odbije poziv iz Minhena jer želi ostati na klupi reprezentacije Njemačke.

U Bayernu su počeli da traže rješenje u trenerima koji im uopšte nisu bili na planu. Tako su kontaktirali prvo Ralfa Rangnicka, ali i on ih je odbio jer nema namjeru u skorije vrijeme da napušta mjesto selektora Austrije.

Njemački mediji navode da se sada na meti Bayerna nalazi njemački stručnjak Roger Schmidt koji inače vodi Benficu, te je on pokazao želju da dođe u Minhen, ali će Bavarci za njega morati platiti odštetu od 30 miliona eura s obzirom da ima važeći ugovor s portugalskim klubom.

Oglasi

Pored Schmidta sve glasnije su i špekulacije da bi se čelnici Bayerna mogli predomisliti kada je Tuchel u pitanju i da su svjesni da su pogriješili što su tako rano saopštili da žele promjenu na trenerskoj klupi.

Tuchel je postao ponovo jedna od opcija da vodi Bayern u narednoj sezoni što se tiče čelnika kluba, ali kada je njemački stručnjak u pitanju za njega je to završena priča.

"Otkako smo se dogovorili za raskid saradnje Bayer aktivno traži novog trenera. Pretpostavljam da su to počeli i prije nego što smo imali taj razgovor", govori Tuchel i nastavlja.

"To je veoma loša motivacija da vam dođu i kažu 'Eh, opet ćemo pokušati s tobom'. Ne, što se mene tiče tu je priča gotova i sve je jasno".

Oglasi

Tuchel je tako jasno dao do znanje Rummeniggeu i Hoenessu da neće biti njihova rezervna opcija jer u njega nisu vjerovali niti mu dali podršku kada je on to očekivao.

Iako je u Bundesligi i DFB Pokalu ekipa Bayerna totalno podbacila na kraju je Tuchel uspio da dovede ovaj tim do polufinala Lige prvaka, a u srijedu će se boriti za finale u revanšu protiv Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, bez obzira na ishod za Tuchela je priča jasna i na istu je odlučio staviti tačku, te dati potvrdu da na kraju sezone od njegovog ostanka u Bayernu neće biti ništa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi