Željezničar osigurao opstanak u WWin ligi BiH!

Nakon pobjede protiv Tuzla Cityja

Željezničar osigurao opstanak u WWin ligi BiH!

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara ostvarili su pobjedu od 2:0 na Grbavici protiv Tuzla Cityja u okviru 30. kola WWin lige Bosne i Hercegovine i na taj način izborili su opstanak u WWin ligi BiH.

Već u trećoj minuti prva prilika na utakmici. Boljević je pokušao sa 15 metara, ali bio je to lagan plijen za golmana gostiju.

Probao je u šestoj minuti Aljaber, ali ponovo je Abdulahović dobro reagovao, te je Željezničar dobio korner iz kojeg se nije desilo ništa ozbiljno po gol gostiju.

Nova prilika za domaće viđena je u 15. minuti. Dobro je šutirao Mekić, ali ponovo je dobro reagovao Tarik Abdulahović.

Aljaber je u 25. minuti dobro centrirao, Sulejman Krpić šutira glavom, ali lopta ide pravo u ruke golmana Tuzla Cityja.

U periodu mirne igre Željezničar dolazi do vodstva. Igrala se 36. minuta kada je Aljaber sjajno uposlio Krpića, Abdulahović brani njegov udarac, ali lopta na kraju ulazi u gol.

Oglasi

Veliku grešku u 39. minuti napravio je Sušić. Izgubio je loptu, sijevnula je kontra domaćih, ali Boljević nije uspio matirati Abdulahovića iz jako dobre situacije.

Početničku grešku golman gostujuće ekipe napravio je u 42. minuti, ali to nije uspio iskoristiti Boljević. Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Aljaber, ali Abdulahović je ovaj put bio siguran.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Boljević šutira sa nekih petnaestak metara, ali ponovo je na mjestu bio golman Tuzla Cityja.

Veliku priliku su u 62. minuti imali igrači gostujuće ekipe. Pantelić se dobro ubacio, primio je jednu dubinsku loptu i šutirao iskosa sa nekoliko metara, no brani Muftić.

Oglasi

Utakmica je riješena u 67. minuti utakmice. Štilić je upisao sjajnu asistenciju, a rutinski je golmana gostiju matirao Sulejman Krpić.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je Željezničar ostvario pobjedu protiv Tuzla Cityja i na taj način je osigurao opstanak u WWin ligi BiH. S

Sa druge strane ovim porazom gosti iz Tuzle su praktično zakoračili u Prvu ligu FBiH.

WWin liga BiH, 30. kolo:

Željezničar - Tuzla City 2:0

Željezničar: Muftić, Cavnić, Cocalić, Mahmić, Galić, Mekić, Boljević, Al Jaber, Hiroš, Amoah, Krpić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Delimeđac, Šukilović, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Kobiljar, Hadžić, Sušić, Ćosić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Hajde pitari i rodjeni navalite sa komentarima,naci ce se pojedinci na koje mislim!
1 6
Hipo
Grande Zeljo
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi