Xavi Simons kao jedan od najtalentovanijih u Evropi imao opciju da sam izabere klub. To je i učinio

Nizozemac ide na novu posudbu

Xavi Simons kao jedan od najtalentovanijih u Evropi imao opciju da sam izabere klub. To je i učinio

Edmir Škorić

Xavi Simons 21-godišnji je ofanzivni veznjak koji se ustalio u eliti i trenutno je jedan od najperspektivnijih igrača na toj poziciji u Evropi, a očito je da je spreman za veliki transfer na lejto.

Čak i u trenucima jasnih financijskih poteškoća, čini se da Barcelona uvijek ima mogućnosti za trgovanje i dovođenje novih igrača. Tokom posljednjih nekoliko sezona, La Blaugrana je nastavila prikupljati neke od najistaknutijih talenata Evrope. Međutim, s obzirom na to koliko bi ovaj nadolazeći transfer prozoro mogao biti ključan, Barcelona ne želi gubiti prilike.

Jedan od načina na koji je Barcelona uspjela uključiti elitne igrače bez potrebe da previše brine o financijskom fair-playu bilo je uključivanje posuđenih igrača. Čak i sada, elitni evropski talent i dalje je povezan s katalonskim klubom zbog posebne klauzule u skladu s ovim specifičnim formatom.

Prema Mundo Deportivu, nekadašnje čudo od La Masije i sadašnja zvijezda PSG-a Xavi Simons mogao bi završiti senzacionalnim povratkom u Barcelonu. 21-godišnji nizozemski čudesni dječak navodno ima posebnu klauzulu u svom ugovoru s PSG-om koja mu dopušta da odabere odredište svoje sljedeće posudbe, a ta bi odluka vrlo lako mogla biti sama Barcelona.

Simons nudi dinamiku kakvu može vrlo malo igrača unutar trenutne Barcine momčadi. Štaviše, također ima oko za gol, postigao je kao veznjak čak devet golova ove sezone dok je bio na posudbi u RB Leipzigu.

Oglasi

Njegovi nastupi u Bundesligi i također u Ligi prvaka nisu prošli nezapaženo. Barcelona je već objavila svoj interes i iz tog razloga Xavi Simons i njegov agent navodno zakazuju sastanak s predsjednikom PSG-a Nasserom Al Khelaïfijem, kako bi dodatno razgovarali o ovoj stvari kako bi dobili odobrenje za moguću posudbu natrag u Barcelonu.

Simons ne bi imao problema s prilagodbom i adaptacijom jer je boravio u La Masiji, a važnu ulogu ima i Xavi, po kojem je i dobio ime, pošto je ovaj bivši veznjak Barce bio idol njegovom ocu.

Barcelona će imati mogućnost i da otkupi igračev ugovor nakon što završi posudba, ali Mundo Deportivo piše da PSG neće ovog talenta pustiti za manje od 100 miliona eura, što se u ovom trenutku čini gotovo nemogućim za Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije Simons jedini vrhunski igrač koji ove sezone igra sjajno u Leipzigu, a došao bi u Barcelonu, budući da se nastavljaju pregovori Barce i Danija Olma, koji je takođe svojevremeno bio član čuvene La Masije.

Nakon izgubljene titule, ali i sezone bez ijednog trofeja, što je zaista razočaravajuće, predsjednik kluba Joan Laporta želi tokom ljeta dovesti nekoliko mega pojačanja i Xaviju omogućili bolji igrački kadar za bolje rezultate u sezoni 2024/25.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi