Šanse da se Dedić odazove Barbarezu minimalne, Austrijanci najavljuju transfer: Barca, Inter ili...

Sjajni bek je povrijeđen

Šanse da se Dedić odazove Barbarezu minimalne, Austrijanci najavljuju transfer: Barca, Inter ili...

Admin Čaušević

Sergej Barbarez bi uskoro trebao objaviti svoj prvi spisak otkako je imenovano na selektorsku poziciju. Šanse da se legendi bh. fudbalu odazove Amar Dedić, sjajni bek kojeg većina vidi kao budućeg kapitena nacionalnog tima, su minimalne.

Bosna i Hercegovina će u junu odigrati dva prijateljska meča protiv supersnažnih selekcija koji će imati visoka očekivanja na Evropskom prvenstvu. Riječ je o duelima sa Engleskom i Italijom.

Kako sada stvari stoje Dedić će propustiti prvo okupljanje pod vodstvom Barbareza, a razlog je povreda lista zbog kojeg mu je sezona već završena.

Odlični desni bek se povrijedio početkom aprila. Nije igrao na posljednja četiri meča Salzburga i austrijski mediji pišu da je za njega ova takmičarska godina završena.

Sve upućuje da Dedića neće biti na debitantskim mečevima novog stručnog štaba reprezentacije što definitivno može predstavljati problem pošto je riječ o jednom od najboljih igrača koje BiH ima.

I dok je dolazak na okupljanje krajem maja pod velikim znakom pitanja, odlazak iz Salzburga tokom ljeta je vrlo izvjestan. Barem tako pišu austrijski mediji.

Oglasi

U utorak je plasirana vijest kako se za Dedića otimaju tri vrhunska kluba koji će sljedeće sezone sigurno igrati u Ligi prvaka. U pitanju su Barcelona, Inter i Arsenal.

Inter je osvojio Scudetto u Seriji A, Arsenal se i definitivno vratio u vrh Premiershipa, dok Barcelona traži renesansu i sprema novu revoluciju.

Ukoliko izabere bilo koji klub od navedenih Dedić će sigurno napraviti iskorak u karijeri i zasluženo dobiti priliku da svakog vikenda igra na velikoj sceni.

Otkriven je i do sada nepoznati podatak, a to je da ovaj bočni fudbaler u svom ugovoru koji je validan do 2027. godine ima otkupnu klauzulu. Nije poznato koja cifra je u pitanju.

Sa 21 godinom Dedić je među najperspektivnijim desnim bekovima svijeta. Činjenica da je već kapiten Salzburga dovoljno govori o njegovim igračkim i liderskim kapacitetima.

Već duži period se povezuje sa odlaskom iz Mozartovog grada, a čini se da je ljetni prijelazni rok pravi trenutak za to.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koljicfan
Ne igra vec tri sedmice vi tek sad pišete o povredi, pojma nemate!!
1 0
FudbalskiGenije
Hahahh šta ima otimaju se klubovi hahahahahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi