Derbi satkan od prekida, nemilih scena i Veležove partije za pamćenje - Zrinjski potpuno razbijen!

Mostarski derbi donio pregršt uzbuđenja

Derbi satkan od prekida, nemilih scena i Veležove partije za pamćenje - Zrinjski potpuno razbijen!

Edmir Škorić

Na stadionu Rođeni odigran je večeras mostarski derbi u sklopu 14. kola Premijer lige BiH, a Velež je sa 3:0 slavio protiv Zrinjskog u meču kojeg su obilježili prekidi i nemile scene.

Poslije više od tri godine Velež je slavio protiv svog gradskog rivala, te se priključio u samu borbu za vrh, pošto Rođeni sada sa 25 bodova zauzimaju četvrto mjesto. Poraz Zrinjskog, koji sa 26 bodova ostaje treći, dobro je došao vodećem Borcu (33), ali i drugoplasiranom Sarajevu (27).

Čini se da će borba za titulu biti jako neizvjesna, baš kao i za samu Evropu, a večerašnjom pobjedom crveni iz Mostara jasno su pokazali da imaju kvalitet i snagu za najveće domete.

Prve šanse na utakmici imali su fudbaleri Veleža. Guliashvili je dva puta bio opasan po gol Zrinjskog, ali je Marić izašao kao pobjednik.

Gotovo da nismo vidjeli pravu šansu u prvih pola sata, a onda je nastupio prekid. Ultrasi su bacali baklje u teren, potom se sukobili s redarima, a zatim i sa policijom. Sudija Irfan Peljto morao je odmah reagovati i igrače odvesti u svlačionicu.

Oglasi

Dugo se čekalo na nastavak meča, a po povratku na teren još jedan prekid, doduše kraći, ovaj put izazvan od strane domaćih navijača koji su istakli neprimjeren transparent.

Nakon svih tih ružnih dešavanja, vidjeli smo i prvi gol na meču. U 41. minuti je Haskić na centaršut Vehabovića donio radost domaćim igračima i navijačima.

Nekoliko izmjena na poluvremenu, čak dvije je izvršio trener gostiju Krunoslav Rendulić, a na startu drugog dijela Oručev dobar udarac u korner izbacuje golman Zrinjskog Mairć.

Haskić u 52. minuti griješi, no Hadžikić sve dobro prati, pa ispred Kiša izbacuje loptu. U 54. minuti je Velež došao do 2:0. Guliashvili je sjajno ukrao loptu na nekih 40 metara od gola Zrinjskog i kao metak se ispalio prema golu te sa 10 metara rutinski savladao Marića.

Oglasi

Nedugo nakon toga Ćuže koristi grešku Hrkača, dobro gađa, no na sreću domaćih, lopta ide malo pokraj stative. Ukazala se iznenadna šansa za Bilbiju u 63, minuti, no Hadžikić dobro reaguje, a potom Bilbija malo kasni na dobar ubačaj Kiša.

Bilbija je neprecizan u 67. minuti, a pet minuta kasnije Peljto je opet morao da zaustavi utakmicu. Zbog vatrometa i bakljade navijača Veleža, duel je prekinut na nekoliko minuta dok nije nestao dim.

Zrinjski je imao jako malo vremena da se vrati u ovaj meč, ali aktuelni prvaci nisu odustajali, dok je Velež sve vrijeme kroz kontre pokušavao da dokrajči ljutog rivala.

Guliashvili je bio blizu toga u 75. minuti, ali je ovaj put šutirao malo pored gola. I onda velika greška gostujućeg fudbalera Senića, koji je loptu vraćao golmanu Mariću, no Guliashvili je došao do lopte i postigao svoj četvrti ovosezonski gol. U samoj završnici meča oštar start Bradarića koji je otvorenim đonom išao na nogu igrača Veleža, pa je dobio direktan crveni karton.

Oglasi

Ovo je svakako jedna od najvećih pobjeda Veleža nad Zrinjskim, pa Rođeni dočekuju pauzu u sjajnom raspoloženju, a po povratku će gostovati Širokom na Pecari, dok Zrinjski 22. igra zaostali meč sa Širokim kod kuće, a onda 25. novembra gostuje GOŠK-u u Gabeli. Uz to, imat će i duel sa AZ Alkmaarom u Evropi, čime će kompletirati ovaj za njih jako težak i naporan mjesec.

Velež - Zrinjski 3:0

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Pršeš, Hrkač, Guliashvilli, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović i De Oliveira

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija, Čanađija, Ramić, Ćuže, Bilbija, Jukić i Maglica

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Velez, Sarajevo, Sloboda, Zeljo, Čelik su klubovi pravi, sa tradicijom, dusom itd itd Ovo sve ostalo su isprdci nastali nazor, politikom, stranacki gurani!!!
21 1
Ma pustli vas plemici, nema smisla da vas stalno pobjedjuju, eto sazalili se nad Velezom.
0 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti