Napoli u nadoknadi ostao bez pobjede protiv Udinesea

Success donio bod domaćima

Napoli u nadoknadi ostao bez pobjede protiv Udinesea

Eldar Ganibegović

U posljednjoj utakmici 35. kola italijanske Serije A Napoli je gostovao kod Udinesea, vodio 1:0, ali u nadoknadi ostao bez pobjede. Završeno je 1:1.

Prvo poluvrijeme donijelo je devet udaraca, ali nijedan u okvir gola. Napoli je bio bolji protivnik, no golove nismo vidjeli.

Uprkos inicijativi Napolija, u 44. minuti je Udinese mogao do vodstva. Jaka Bijol je se našao u šansi, ali je promašio cijeli gol.

Napoli do gola dolazi na otvaranju drugog dijela. Igrala se 51. minuta utakmice kada je Politano centrirao, a Osimhen glavom pogodio za 1:0.

Golman Napolija u 61. minuti sjajno brani udarac Davisa, da bi minut kasnije Success tražio penal, ali sudija se nije oglasio.

Osimhen je u 80. minuti ponovo zatresao mrežu tima sa sjeveroistoka Italije, ali nakon VAR provjere ustanovljen je ofsajd i ostalo je 1:0.

Oglasi

Mogao je četiri minute kasnije Osimhen do novog pogotka. Išao je sam na Okoyea koji mu zaustavlja udarac.

Kazna je uslijedila u 92. minuti. Success je pogodio za remi na Bluenergy stadionu i Napoli je tako ostao bez dva boda.

Poslije ove utakmice Napoli je osmi s 51 bodom, pet manje od sedmog Lazija. Udinese nastavlja borbu za ostanak u ligi i na 18. mjestu ima 30 bodova, dva manje od sigurne zone gdje je Empoli.

Sljedeće kolo Napoliju donosi domaću utakmicu protiv Bologne. Udinese će u goste kod Leccea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Udinese - Napoli 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi