Pregovori počeli, ponuda je jasna - Victor Osimhen ubrzo potpisuje za novi klub?!
FOTO: EPA

Ide u Premiership

Pregovori počeli, ponuda je jasna - Victor Osimhen ubrzo potpisuje za novi klub?!

Esmer Oštraković

Kako stoje stvari dvije ekipe vodit će veliku bitku za dovođenje Victora Osimhena ovog ljeta, ali jedna ekipa je navodno dosta bliže dogovoru.

Nakon što je Napoli ranije za velike novce uspio prodati Cavanija, te Gonzala Higuaina sada bi se isto trebalo dogoditi sa još jednim sjajnim napadačem, a radi se naravno o Osimhenu.

Dugo se govori da je PSG prvi kandidat za njegovo dovođenje, ali kako stvari stoje Chelsea ima veliku priliku da ih pobijedi u trci za potpis ovog napadača.

Kako tvrde mediji iz Italije, a najviše DiMarzio, krenuli su pregovori uprave Chelseaja sa agentima Victora Osimhena, ali i sa Napolijem.

"Prvi kontakti su uspostavljeni između Chelseaja i Napolija. Chelsea ima ideju da plati 80-90 miliona eura, te da u Napoli pošalje Lukakua i još jednog mlađeg igrača", tvrdi DiMarzio.

Oglasi

Sam De Laurentiis je najavio prodaju Osimhena na kraju sezone pošto su izostali pregovori o produženju ugovora i već sada može da planira ko će ga zamijeniti.

Do sada su rekord Napolija držali Higuain koji je 2016. godine otišao u Juventus za 90 miliona te Cavani koji još prije deset godina potpisao za PSG u transferu vrijedom 65 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekivalo se da će Osimhen ići u PSG kao direktna zamjena za Mbappea koji će svoju karijeru nastaviti u Real Madridu, ali očito da sjajni napadač ide u Premiership.

Nigerijski napadač ove sezone je postigao 16 pogodaka u 29 nastupa za tim s Maradone, a ukupno je u protekle četiri godine u 129 nastupa ostvario učinak od 74 pogotka i 18 asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hhahahaha, sta ima AMAR OSIM s ovom transferom? hahahahahahahs
1 0
Interista
Osimen je samo prosjecan igrač, al chelsky uvjek preplacuje igrace koji vrijede puno manje, zeznut ce se ako ga dovedu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi