Kroos je odabrao svog nasljednika: "I više si nego spreman"

Predao štafetu

Kroos je odabrao svog nasljednika: "I više si nego spreman"

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Toni Kroos (34) donio je u utorak tešku odluku da završi s karijerom nakon Evropskog prvenstva, što je iznenadilo mnoge.

Kroos je nakon 10 godina igranja za Real Madrid, odlučio da je vrijeme za rastanak. Iako se činilo da će možda otići u neku od bogatih zemalja da odradi još jedan bogati ugovor, skromni Nijemac je ipak donio odluku da završi karijeru.

Odigrat će za Real posljednji meč 1. juna u Londonu u finalu Lige prvaka, a onda završnu etapu karijere odraditi s Njemačkom na Evropskom prvenstvu.

Igrači Reala redom se opraštaju od svog "velikog brata", a iako su samo godinu igrali zajedno, Nijemac je na Judea Bellinghama ostavio snažan utisak.

“Jedna godina nije bila dovoljna. Hvala ti na svemu što si dao igri, bilo je apsolutno zadovoljstvo uživati ​​u tvom fudbalu i tvojoj osobnosti kao navijača, a još više kao saigrača”, napisao je Bellingham na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj grli Kroosa.

Oglasi

"Ove sezone ima još posla, ali želim ti sve najbolje u svemu što je pred tobom i tvojom porodicom. Legenda", dodao je engleski reprezentativac.

Kroos je brzo reagovao na objavu svog saigrača i istaknuo Bellinghama kao svog nasljednika na čelu Real Madrida.

"Hvala ti prijatelju. Više godina zajedno ne bi bilo pošteno. Uživao sam u svakoj minuti otkako si se pridružio! Više si nego spremni preuzeti kontrolu! S 20 godina...", napisao je Kroos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bellingham se zaista istakao od dolaska iz Borussije Dortmund i u prvoj sezoni je veznjak dao čak 23 gola uz 12 asistencija, pomogao da se osvoji titula u Španiji i nada se i svojoj prvoj osvojenoj Ligi prvaka, nakon čega će se kao i Kroos bazirati na Evropsko prvenstvo.

I dok 14 godina stariji Kroos ide u zasluženu penziju, Bellinghama čekaju godine vrhunskog fudbala, najvjerovatnije u Madridu, gdje se očekuje da nadomjesti izostanke Kroosa i kasnije Luke Modrića i da bude predvodnik jedne sjajne generacije fudbalera koje je okupio Florentino Perez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi