"Kroos je najbliži Federeru, može da igra lopte, a ne mora da se istušira nakon utakmice"

Riquelme hvalio Nijemca koji se oprašta

"Kroos je najbliži Federeru, može da igra lopte, a ne mora da se istušira nakon utakmice"

Edmir Škorić

Iskusni veznjak Real Madrida Toni Kroos (34) najavio je da će završiti karijeru nakon što se završi Evropsko prvenstvo u njegovoj rodnoj Njemačkoj.

Bez sumnje odlazi jedan od najboljih igrača svoje generacije i legenda Real Madrida. Iako se špekulisalo oko toga hoće li produžiti ugovor s Realom, na kraju je donio odluku da završi karijeru.

Osvojio je šest titula svjetskog klupskog prvaka, pet sa Realom i jedan sa Bayernom. Sa Realom je četiri puta bio prvak Španije, a sa Bayernom tri puta prvak Njemačke.

Ima i pet Liga prvaka osvojenih, četiri sa Realom, jednu sa Bayernom, a ove sezone može sa Realom doći do još jedne titule u Ligi prvaka jer igraju finale protiv Borussije Dortmund.

Kup Njemačke je sa Bayernom osvajao tri puta, a sa Realom je jednom osvojio Kup Kralja. Četiri puta je bio osvajač Super Kupa Španije sa Realom, dok je u vitrine stavio i jednu titulu Super Kupa Njemačke sa Bayernom. Naravno, najveći reprezentativni uspjeh je ostvario 2014. godine kada je sa Njemačkom bio prvak svijeta na Mundijalu u Brazilu.

Oglasi

Sjajni bivši argentinski fudbaler Juan Roman Riquelme biranim je riječima govorio o Nijemcu.

"Volim sav fudbal, a naročito mi se sviđa Realova petica, Toni Kroos. On je kao Federer u tenisu, jer može igrati lopte, a da se ne mora ni tuširati kasnije. Kroos se ne prlja i ne znoji. To je impresivna stvar. Osim toga, uvjerio je da je bezvremenski tip igrača, te da njegov stil igre neće umrijeti. Uvijek ćemo biti za one igrače koji izmisle dodavanje, gol ili dribling. Fudbal se mijenja, načini igre i mišljenja, ali na kraju golove i dodavanja rade isti ljudi", rekao je Riquelme, koji sada obnaša ulogu predsjednika Boce Juniors u Argentini.

Riquelme nije jedini obožavatelj kojeg Kroos ima. Nekoliko priznatih imena u sportu hvalilo je Nijemca tokom njegovih godina, au nastavku donosimo neke od najboljih komplimenata njegovih saigrača i trenera.

Zinedine Zidane: "Njegov život su fudbal i porodica... Ostalo nije važno. Samo to dvoje. Divim se njegovom umu".

Julian Nagelsmann: "Kad zagrliš Tonija, iako više nema 20 godina, on je i dalje poput čelika. On je nevjerovatan".

Ilkay Gundogan: "Veliko je divljenje znati da je Toni uz tebe. Nema puno kreativnih igrača koji imaju njegove kvalitete."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carlo Ancelotti: "Jedinstven je jer ne promašuje dodavanja i uvijek bira najbolje rješenje. Ne boji se pritiska".

Kroos će odigrati finale u Londonu i imati priliku za još jedan veliki klupski trofej, a onda slijedi "posljednji ples" na Euru u dresu Njemačke. Nakon toga više ništa neće biti isto jer će zaista svima nedostajati magični veznjak Toni Kroos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Koji naslov hrhr
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi