Toni Kroos ostavio u nevjerici i saigrače, komentar razočaranog Viniciusa dodatno rasplakao navijače

Nijemac završava igračku karijeru

Toni Kroos ostavio u nevjerici i saigrače, komentar razočaranog Viniciusa dodatno rasplakao navijače

Endin Čaušević

Toni Kroos danas je ostavio fudbalski svijet bez teksta jer je saopštio da će nakon Evropskog prvenstva završiti svoju igračku karijeru. Nijemac se oglasio na Instagramu, a njegova poruka posebno je pogodila Viniciusa Juniora koji je među prvima javio u komentarima.

U posljednje vrijeme u španskoj javnosti uveliko se špekulisalo o tome da će Kroos ostati u Real Madridu i sigurno potpisati novi ugovor na još godinu dana, ali to se neće desiti.

Njemački reprezentativac saopštio je danas da će ovog ljeta završiti svoju igračku karijeru, te da će posljednji nastup imati u dresu reprezentacije Njemačke na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Kroos je porukom na Instagramu šokirao fudbalski svijet jer niko ni slutio nije da će saopštiti kraj karijere jer ima tek 34 godine i jasno je da je još nekoliko sezona mogao da igra na vrhunskom nivou.

No, Kroos je govorio uvijek da želi da se penzioniše kada bude na vrhuncu i to je ispunio. Poruku koju je objavio na Instagramu rasplakala je sigurno mnoge navijače Reala koji ga mole u komentarima da se predomisli.

"17. jula 2014. godine samo predstavljen u Real Madridu i to je dan koji je promijenio moj život. Moj život kao fudbalera, a posebno kao čovjeka. To je bio start novog poglavlja u najvećem klubu na svijetu. Nakon deset godina na kraju ove sezone to se poglavlje završava", piše Kroos i nastavlja.

Oglasi

"Nikada neću zaboraviti vrijeme koje sam proveo ovdje. Želim da se zahvalim svima koji su me dočekali otvorenog srca i vjerovali mi, a posebno se zahvaljujem Madridistima za pažnju i ljubav od prvog do zadnjeg dana".

"Ujedno ova odluka znači da će se i moja igračka karijera završiti ovog ljeta nakon Evropskog prvenstva. Kao što sam uvijek govorio: 'Real Madrid je i uvijek će biti moj zadnji klub'. Sretan sam i ponosan jer osjećam da je ovo najbolji trenutak za ovakvu odluku koju sam donio sam. Moje ambicije uvijek su bile da završim na vrhunskom nivou i to sam uradio. Od sada je na umu samo jedna stvar, a to je osvajanje Lige prvaka".

Među prvima koji je reagovao na objavu Kroosa bio je njegov saigrač Vinicius Junior kojeg je očito ovo sve itekako zateklo.

Brazilac je tužan što je Kroos odlučio da se penzioniše i jasno je kakav gubitak je to za Real Madrid, ali i igrače jer je Nijemac bio saigrač za poželjeti.

Oglasi

"Neee! Legenda", napisao je Vinicius uz tužni emotikon, a pored njega javili su se još Marcelo i Lucas Vazquez.

Španski mediji pišu da Viniciusova reakcija vjerovatno znači da Kroos saigračima uopšte nije rekao da će da se penzioniše ovog ljeta s obzirom da je Brazilac ovom objavom na Instagramu bio poprilično iznenađen.

Kroos je za Real Madrid odigrao 463 utakmice, dao je 28 golova i upisao još 98 asistencija. Prije toga igrao je za Bayern i Bayer Leverkusen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oproštaj od navijača Reala imat će u subotu na stadionu Santiago Bernabeu kada će ovaj tim u posljednjem kolu prvenstva dočekati Betis. Zadnji meč za Kraljeve odigrat će 1. juna na Wembleyju protiv Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi