Šta je Klopp poručio mladim momcima Liverpoola koji su sinoć teško poraženi?

Redsi ponosni i pored teškog poraza

Šta je Klopp poručio mladim momcima Liverpoola koji su sinoć teško poraženi?

Edmir Škorić

Najmlađa Liverpoolova ekipa koja je igrala jednu takmičarsku utakmicu poražena je sinoć u okviru četvrtfinala Liga kupa od Aston Ville s 5:0.

Zbog Svjetskog klupskog prvenstva Liverpool je morao da u sinoćnjem meču pruži šansu mladim igračima - prosječne dobi od 19 godina i 182 dana, a Villa je na kraju očekivano slavila.

Trener mlade ekipe Redsa Critchley preuzeo je dužnost vođenja tima jer je Jurgen Klopp otputovao u Katar na završnicu SP-a za klubove.

Poraz na Villa Parku jeste težak, rezultat je previsok, ali Critchley ističe da je bio ponosan stavom svojih igrača, a petorica njih su tek debitovali za Liverpoolov prvi tim.

"To je bio poseban trenutak. Ponašanje igrača Ville prema našim igračima cijelu noć bilo je prvoklasno. Menadžer Ville Dean Smith i John Terry ušli su u našlu svlačionicu sa posebnim riječima za naše momke i to je nešto što će s nama još dugo živjeti. To je bila vrhunska stvar", rekao je Critchley.

Šta im je menadžer Ville zapravo rekao?

"Rekao sam im da su zaista talentirana skupina igrača i jako su nam otežavali život. Siguran sam da ima puno igrača koji će narednih godina igrati Premier ligu. Poraz od 5:0 ne treba da ih slomi".

Na pitanje je li Klopp ponudio bilo kakav komentar, Critchley je rekao: "Imali smo neke informacije na poluvremenu od menadžera. U osnovi, on nam je rekao da nastavimo igrati onako kako igramo, da nastavimo biti hrabri. Gledao je (u Kataru) sa osobljem i igračima. Siguran sam da će biti ponosan na način na koji smo večeras igrali".

Bio je to prvi domaći poraz Liverpoola u sezoni, no ipak niko se na to neće obazirati s obzirom da nije igrao niko od 'glavnih' igrača.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BHFanataic
Nije se igralo na Enfildu nego na Vila Parku ili nije gledo utakmicu ili nije fino prevo sa neke engleske stranice...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi