Srbija bruji o potezima Albanaca u Dortmundu: Jedan je Srbe isprovocirao na originalan način

Tokom meča protiv Italije

Srbija bruji o potezima Albanaca u Dortmundu: Jedan je Srbe isprovocirao na originalan način

Admin Čaušević

Oko 50.000 navijača Albanije bilo je prisutno na Signal Iduna Parku tokom poraza od Italije rezultatom 2:1 na startu Evropskog prvenstva. Medijima u Srbiji su za oko zapali datalji koje su promovisale albanske pristalice.

Brojni srbijanski mediji pišu o ponašanju navijača Albanije prije i tokom utakmice prvog kola Evropskog prvenstva protiv Italije koja je stigla do zasluženog trijumfa.

Navijač Albanije koji je privukao najviše pažnje

"Sramne scene na Euru: Uvredljive poruke za Srbe, OVK uniforme Albanaca", naslov je kojeg je donio B92, dok Telegraf navodi: "Skandal! Albanski navijači istakli zastave "UČK" pred meč sa Italijom."

Dosta je navijača Albanije koji su u Dortmundu bili sa područja Kosova, a njihovi pojedini potezi nisu promakli srbijanskim medijima.

Na tribinama su se nalazile zastave Oslobodilačke vojske Kosova, dok su pojedine pristalice Albanije nosile i uniformu kosovske armije. Ipak, najviše pažnje je privukao navijač odjeven u narodnu albansku nošnju.

Naime, on je na glavni nosi kacigu, a zatim je imao pletene rukave kao i pulover u albanskim bojama. Ali oči je zaparala naljepnica FCK SRB što je ustvari skraćenica na engleskom jeziku za "Je*i Srbiju".

Oglasi

Inače, prije utakmice na ulicama Dortmunda manja grupica je izvisila i zastavu Velike Srbije što je također zasmetalo brojnim Srbima, pogotovo onim koji su aktivni na društvenim mrežama.

Rivalstvo Srbije i Albanije očigledno prelazi granice sportskog i vrlo su česte scena sa političkim porukama na mečevima ove dvije selekcije. Takvim stvarim definitivno nije mjesto na sportskim borilištima.

Ipak, ovakve i slične scene nisu nikakva novost. Albanci ih redovno promovišu, a Srbi kritikuju svakom mogućom prilikom uz upotrebu riječi "skandal."

U finišu utakmice protiv Italije jedan od navijača Albanije je čak uspio utrčati na teren zbog čega je utakmica bila nakratko i prekinuta, ali se sve završilo bez ozbiljnih posljedica.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/kosovarfootball/status/1802069991073947699[/twitter]

Iako su poveli golom Bajramija već nakon 30-ak sekunde igre Albanci su poraženi od Italije sa 2:1. Naredni meč igraju protiv Hrvatske u srijedu 19. juna od 15 sati.

Selektor Albanaca, brazilski trener Sylvinho u izjavama poslije poraza od Azzurra nije bio previše razočaran te je poslao poruku Hrvatima.

"Sretni smo, bilo je teško doći na Evropsko prvenstvo. Hrvatska je tehnički vrlo jaka, sad nam je ključna utakmica. Moramo ostvariti pozitivan rezultat", poručio je Brazilac.

Poraz protiv Italije će do kraja života pamtiti Nedim Bajrami koji je ušao u historiju evropskih prvenstava zabivši najbrži gol. Za to su mu bile potrebne 23 sekunde.

Ko izgubi u duelu između Albanije i Hrvatske već će se moći početi pakovati za povratak kući...

Top Komentari

plemic
na prvoj fotki meni ne smeta kapa kod aljbanke, zamjeram joj prst u nosu, mogla ga je uturiti i na drugo mjesto. bezbeli da srbima smeta aljbanska koreografija, vjerovatno misle da su ostali balkanci oduševljeni sa tri prsta, četiri C, šajkačpm, kokardom i sl.
6 2
Hanibal
Nek se srbi upitaju sta smeta drugim narodima sto oni sami rade, a to ga je u nedogled. Jednom rijecju: njeguju fasizam , cuvaju i slave srpske zlocinacke poduhvate, pocinjene henocide i osudene ratne zlocine. Albanski slave oslobodilacku vojsku Kosova i svoju slobodu od srpskog okupatora koji je i tamo pocinio bezbroj zlocina. Stoga Bosnjaci i navijaju za Albaniju i sta to kome smeta.Isto kao sto srbi navijaju za Rusiju ili grcku.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi