Albanija postigla najbrži gol u historiji EURO-a, ali Italija preokretom došla do pobjede
FOTO: EPA

Azzuri startali sa tri boda

Albanija postigla najbrži gol u historiji EURO-a, ali Italija preokretom došla do pobjede

Haris Zilić

Drugi meč prvog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, večeras su u Dortmundu odigrale selekcije Italije i Albanije, a u zanimljivoj utakmici slavila je selekcija Italije rezultatom 2:1.

Utakmica je počela trenutkom koji je ispisati historiji Evropskih prvenstava. U 24 sekeundi geška Dimarca, do lotpe dolazi Bajrami i zakucava je u mrežu Azzura za 1:0 vodstvo Albanije, to je bio najbrži gol u historiji EURO-a.

Italija se brzo vratila nakon početnog šoka i za pet minuta preokrenuli su utakmicu u svoju korist.

Prvo je Bastoni u 11. minuti pogodi za 1:1, a u 16. minuti Barella pogađa za preokret i vodstvo Italije rezultatom 2:1

Nakon toga bolja igra Italiej, a imali su još dvije dobre prilike preko Chiese i Scamacce, ali do kraja prvog poluvremena ostalo je 2:1 za aktuelne prvake Evrope.

Oglasi

Italija bolje otvara drugo poluvrijeme, bilježimo šut Scamacce iz 48. minute, kao i pokušaj Dimarca iz 40. minute utakmice.

Albanija je također na momente prijetila u nastavku, izdvaja se opasna situacija iz 55 minute, ali niko nije pratio dobru akciju Bajramija i propala je dobra šansa za Albaniju.

U 59. minuti velika šansa za Italiju, Chiesa se sjajno namejstio, fenomenalno šutirao, Strakosha je bio već savladan, ali lopta odlazi malo pored gola Albanaca. Dobra šansa za Albaniju u 70. minuti nakon udarca Asanija, lopta ide pored stative.

Do kraja utakmice izdvajamo šansu za Albaniju u 90. minuti preko Manaja, ali lopta odlazi pored gola Donnarumme.

U sudijskom vremenu nije bilo previše prilika pred oba gola, ostalo je 2:1 za Azzure i Italijani su tako upisali prva tri boda na ovogdišnjem Evropskom prvenstvu.

Oglasi

U drugom kolu grupe B Italija igra derbi protiv Španije, dok Albaniju očekuje duel protiv selekcije Hrvatske.

EURO 2024, grupa B, 1. kolo:

Italija - Albanija 2:1 (Bastoni 11', Barella 16'/Bajrami 1')

ITALIJA: Donnarumma, Bastoni, Calafiori, Dimarco, Di Lorenzo, Jorginho, Barella, Chiesa, Pellegrini, Frattesi, Scamacca.

ALBANIJA: Strakosha, Djimsiti, Ajeti, Mitaj, Hysaj, Asillani, Ramadani, Bajrami, Seferi, Asani, Broja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi