Nasri otkrio gdje Reus nastavlja karijeru: Kao tim koji se nekad pravio na Master ligi u PES-u

Kapiten odlazi iz Dortmunda

Nasri otkrio gdje Reus nastavlja karijeru: Kao tim koji se nekad pravio na Master ligi u PES-u

Edmir Škorić

Marco Reus će na kraju tekuće sezone napustiti Borussiju Dortmund, pa je samo još ostalo da se vidi gdje će nastaviti karijeru, a čini se da je i to sada poznato.

Početkom maja je Borussia objavila da neće produžiti saradnju sa Reusom, pa dugogodišnji kapiten u 35. godini napušta Dortmund.

"Iznimno sam zahvalan i ponosan na ovo posebno vrijeme u mom klubu, Borussiji Dortmund. Ovdje sam proveo više od pola života i uživao sam u svakom danu, iako je naravno bilo i teških trenutaka. Već sada znam da će mi biti teško reći zbogom na kraju sezone", rekao je tada iskusni fudbaler.

Reus je sa Borussijom sinoć izborio finale Lige prvaka, pa ima priliku da 1. juna na Wembleyu u velikom stilu završi svoju avanturu u Dortmundu.

Nakon što je najavljeno da odlazi iz Dortmunda, počelo se nagađati gdje će nastaviti karijeru, a sada je njegov prijatelj i bivši fudbaler Samir Nasri otkrio da odlazi u MLS.

Oglasi

"Samir Nasri otkrio je na Canalu+ da mu je Reus rekao o potencijalnom prelasku u MLS i kako su već obavljeni razgovori", objavio je na društvenoj mreži X poznati novinar Fabrizio Romano.

Iako nije poznato o kojem je konkretno klubu riječ, vjeruje je da je riječ o Inter Miamiju. Već duže vrijeme u medijima se provlače informacije da je Nijemac na meti ovog kluba za koji već igraju Lionel Messi, Luis Suarez, Sergio Busquets, Jordi Alba, a ne isključuje se ni dolazak Luke Modrića, pa će to zasita biti tim koji se nekoć znao kreirati kada bi se igrla poznata Master liga na Pro Evolution Socceru.

U tekućoj sezoni Marco Reus je odigrao 39 utakmica i postigao osam golova te upisao devet asistencija.

Ukupno je za njemački klub nastupio 426 puta te postigao 169 golova i 130 asistencija. S Borussijom je osvojio tri Superkupa Njemačke i dva Kupa Njemačke. Tri puta je biran za igrača godine u Bundesligi.

Osvajanje Lige prvaka bi bio daleko najbolji način da se oprosti od Žutog zida, a jučer je u Parizu upravo Reus vodio navijanje nakon utakmice, dok je Borussia slavila veliku eliminaciju favorizovanog PSG-a.

Drugo finale za Reusa

Prije 11 godina upravo na Wembleyu Borussia je igrala posljednje svoje finale Lige prvaka kada su poraženi od Bayerna sa 2:1, a možda upravo protiv Bayerna budu ponovo igrali fianle u Londonu, naranvo zavisi od revanš duela između Reala i Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U tom svom drugom finalu Lige prvaka poraženi su sa 2:1 i to zanimljivo također na Wembleyju. Reus je bio starter, a u sjajnoj generaciji koju je predvodio s klupe Jurgen Klopp igrali su još Lewandowski, Bender, Gundogan, Subotić, Hummels, Kehl, Sahin, dok su za Bayern igrali Neuer, Lahm, Alaba, Ribery, Robben, Dante, Schweinsteiger, Robben, Mandžukić...

Jedini igrači koji su tada igrali za Bayern, a da igraju i danas su Neuer i Muller.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi