Jezivi snimci iz Torina: Niko na svijetu ne želi čuti ovako nešto
Belgijanac Romelu Lukaku je ponovo meta rasističkih napada na italijanskim terenima (Foto: Screenshot)

Rasizam od dijela navijača

Jezivi snimci iz Torina: Niko na svijetu ne želi čuti ovako nešto

Midhat Šljivak

Juventus i Inter remizirali su (1:1) u prvom polufinalnom duelu italijanskog Kupa, ali ovaj meč je pao u drugi plan zbog dešavanja iz sudijske nadoknade i nakon meča. Određeni dio navijača Juventusa rasistički je vrijeđao Belgijanca koji je isključen s utakmice, a zatim je došlo do fizičkog obračuna navijača na terenu.

Inter je golom s penala iz nadoknade meča došao do remija u Torinu protiv Juventusa (1:1). Pogodio je Romelu Lukaku, a Belgijanac je zatim isključen zbog slavlja od strane sudije Davidea Masse.

Lukaku je čuo kako ga određeni dio publike vrijeđa na rasnoj osnovi. Nakon što je postigao pogodak pokazao je publici da budu tihi salutirajući im.

[twitter]https://twitter.com/FOOTBALLWORLDXX/status/1643496388955897856[/twitter]

Zbog ovog poteza Belgijanac je dobio drugi žuti karton i isključen je.

Scene koje su snimljene s tribina su zaista grozne. Čuju se pojedini navijači Stare dame koji imitiraju zvuke majmuna s tribina i vjerovatno je zbog toga i došlo do reakcije Lukakua.

Oglasi

Juventus bi nakon ovog mogao biti žestoko kažnjen. Rasizam je u savremenom svijetu nešto grozno i nije mu mjesto na tribinama, posebno ne na utakmici najvećeg italijanskog kluba.

Komentar na sva dešavanja kratko je dao kapiten Juventusa Danilo. Za njega nema ništa sporno oko kartona za Lukakua.

"Lukaku je pokušao ušutkati naše navijače nakon što je zabio gol. Sudija ga je zbog toga očekivano kaznio", rekao je Danilo i zatim je komentarisao ponašanje Juana Cuadrada koji se potukao sa Samirom Handanovićem.

Na konstataciju novinara da je trebao Cuadradu reći nekoliko riječi kako bi odrastao i bio ozbiljniji u ponašanju, Danilo je kratko rekao: "Cuadrado ima 34 godine".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romelu Lukaku je i ranije imao sličnih situacija s protivničkim navijačima. Česta je meta rasista i ovakve scene su zaista nevjerovatne u savremenom svijetu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Sta ocekivati od navijaca kriminalnog kluba? Kakav klub, takvi i navijaci
0 2
ubnt
Pichka Cuadrado je sve zakuhao. Bez razloga je odgurnuo Handanovića.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti