U korak s vremenom: Reprezentacija BiH će imati dva trenera golmana

Svako će imati svoje zadatke

U korak s vremenom: Reprezentacija BiH će imati dva trenera golmana · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu nedavno je dobila novog selektora. Poslušan je glas javnosti i tu funkciju preuzeo je Sergej Barbarez, a javnost je itekako zadovoljna izborom saradnika.

Osim što je Sergej Barbarez dobio mjesto selektora naše reprezentacije što je u većem dijelu javnosti izazvalo pozitivne reakcije, dobio je odriješene ruke u izboru saradnika.

Tako ćemo u stručnom štabu imati naše legende poput, Bajramovića (?), Milenkovića, Hrgovića, Hasagića, a za direktora reprezentacije izabran je Emir Spahić.

Kenan Hasagić neće biti jedini trener golmana u našem nacionalnom timu. Naime, kako SportSport saznaje, zajedno s njim u stručnom štabu ostaje i Siniša Mrkobrada.

Nije ovo ništa neobično u savremenom fudbalu. Velike reprezentacije imaju i po tri trenera golmana i svako ima svoje zadatke.

Kako smo uspjeli saznati, zadatak Siniše Mrkobrade biti će da skautira potencijalne golmane u svijetu i proba ih dovesti pod našu zastavu.

Oglasi

Osim toga, biti će zadužen za skautiranje i analizu protivničkih golmana, koji će u ostatku 2024. godine biti i više nego dobro poznata imena.

Podsjetimo, naša selekcija u junu igra dvije jake prijateljske utakmice i to protiv prvaka i viceprvaka Evrope. Gostujemo Engleskoj 3. juna, a šest dana kasnije i Italiji.

Zatim na jesen slijedi Liga nacija u kojoj ćemo igrati u A diviziji. Čekaju nas po dvije utakmice protiv Mađarske, Nizozemske i Njemačke.

U martu naredne godine počinju kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo. Trajat će do novembra mjeseca 2025. godine, a u novembru ove ćemo saznati protivnike kada bude obavljen žrijeb.

Raspored BiH u 2024. godini

DATUM SAT DOMAĆIN GOST
03.06.24. 20:45 Engleska BiH
09.06.24. 20:45 Italija BiH
07.09.24. 20:45 Nizozemska BiH
10.09.24. 20:45 Mađarska BiH
11.10.24. 20:45 BiH Njemačka
14.10.24. 20:45 BiH Mađarska
16.11.24. 20:45 Njemačka BiH
19.11.24 20:45 BiH Nizozemska

Top Komentari

Brazuka
Barbarez već pao, tužno i zalosno
0 0
zajid08
Krenulo je znaci petljanje od strane Vice. Predobro bi bilo da je istinito, da Barbarez ima odrijesene ruke i da moze birati bez nacionalnog kljuca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi