Njemački mediji rigaju vatru nakon ispadanja Bayerna: "Katastrofa"; "Skandal"

Naravno, gordi su

Njemački mediji rigaju vatru nakon ispadanja Bayerna: "Katastrofa"; "Skandal"

Eldar Ganibegović

Minhenski Bayern ispao je sinoć od Real Madrida u polufinalu Lige prvaka, a bilježimo žestoke reakcije uglednih njemačkih medija.

U revanš utakmici polufinala Lige prvaka sinoć su se sastali Real Madrid i Bayern. Nakon 2:2 u prvoj utakmici, Real Madrid je sinoć slavio s 2:1 i prošao dalje.

Bayern je poveo preko Daviesa sredinom drugog poluvremena, a onda Real Madrid u svom stilu s dva brza gola dolazi do preokreta. Joselu je pogađao u 88. i 90. minuti.

Sudijska nadoknada donosi novu dramu. De Ligt je zatresao mrežu Reala, ali se ranije čula pištaljka Marciniaka, te je akcija prekinuta zbog navodnog ofsajda.

Pravilo je da se akcije puste do kraja, pa da se gleda VAR ako je sumnjivo. Inače, čemu služi ta tehnologija? Suci su sinoć zakazali i dojam je da je Bayern oštećen, no pitanje je da li bi De Ligt uopšte dao gol da akcija nije prekinuta, jer su svi igrači Reala stali kada su čuli sučev znak.

Otvoreno je mnogo pitanja, no jedno je jasno, Bayern je oštećen samim tim što akcija nije puštena da se završi do kraja. Njemački mediji također su bijesni.

Oglasi

Bild je kratko napisao: "Nečuven trenutak u 104. minutu. Sudija je oduzeo priliku Bayernu da izjednači i uđe u produžetke. Kakav skandal."

Kicker je ono što se dogodilo na kraju meča nazvao  apsolutnom katastrofom i istakao da su sudije uništile Bayernov san. 

Derwestern je napomenuo: "Bayernov igrač nije bio u ofsajdu, ali je činjenica da je sudija zviždaljkom onemogućio VAR intervenciju. To je nevjerovatno".

Bilo kako bilo, Bayern je ispao, a Real Madrid će imati šansu da osvoji 15. titulu prvaka Evrope u historiji. Protivnik će u finalu biti Borussia Dortmund, a ono je zakazano za 1. juni u 21 sat na Wembleyju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hoće li Real Madrid izjednačiti vlastiti rekord?

Kraljevi su ove sezone već četvrti put u Ligi prvaka gubili, pa pobijedili utakmicu. Prva tri puta su to uradili u grupi, dva puta protiv Napolija i jednom protiv Union Berlina.

Rekord drži upravo Real Madrid iz sezone 2016/17. kada su pet puta dolazili do pobjede nakon što su gubili i vidjet ćemo hoće li možda u finalu izjednačiti taj rekord. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Ovaj tzv novinar Ganivegovic da je gledo analizu svjetskih medija vidio bi da je bio ofsajd a ne navodni kako on kaze. Treba malo izaci iz vlastite zabokrecine. Drugo sudija jest pogrijesio i ukaljao Realovu pobjedu, ali sad da ba bas dali gol da je sudija pustio prednost, pa bas i ne vjerujem. U svakom slucaju dali su gol zato sto su igraci Reala stali na sudijski znak. A Bayern treba da trazi krivca u sebi i prije svega u Tuhelu i njegovim nerezondkim izmjenama. Ovo sto pisu skandal, katastrofa, krađa je smijesno i glupo jer ocigledno da boli Realovo finale i 15-ta titula. I sad ovdje svi rigaju vatru bili oni navijaci Bayrna ili ne. Samo treba realno sagledat stvari i prije svega objektivno.
0 0
FudbalskiGenije
Nikakve šanse Bayern nije imao, smiješno je što se žale a dobili su 16 minuta nadoknade..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi