Nova uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH: U subotu borbe za opstanak, nedjelja rezervisana za komšijski duel
FOTO: D. Kurbegović

Raspored i satnica 24. kola

Nova uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH: U subotu borbe za opstanak, nedjelja rezervisana za komšijski duel

Haris Zilić

Sezona u Prvoj ligi FBiH također ulazi u sami finiš, a u vikendu ispred nas očekuju nas utakmice 24. kola i bit će velike borbe pogotovo za opstanak, ali i u vrhu tabele još ništa nije gotovo.

Kolo za vikend raspoređeno je u dva dana, a sedam utakmica se igra u subotu, dok će samo jedan meč biti odigran u nedjelju.

I subotni i nedjeljni program počinje u 17 sati, tako da u ovom kolu neće biti utakmica pod reflektorima.

U subotu jako bitan duel za opstanak igraju Rudar Kakanj i Zvijezda, možemo reći da je to utakmica koja žargonski rečeno nosi "šest bodova" i nema sumnje da nas čeka velika borba.

Gradina u Srebreniku dočekuje Stupčanicu u utakmici koja je puno bitnija za goste iz Olova koji se još nadaju da mogu prestići Slobodu na vrhu tabele do kraja sezone.

Budućnost će u Banovićima dočekati Radnik iz Hadžića koji je u dobroj formi, ali daleko od toga da su prebrinuli brige oko opstanka.

Oglasi

U Bihaću Jedinstvo dočekuje fenjeraša Mladost iz Doboja kod Kaknja i domaćinima samo pobjeda igra u ovom susretu u protivnom bi došli i veoma nezogdnu poziciju.

Lider Sloboda će na Tušnju u malom derbiju kola dočekati ove sezone vrlo dobru ekipu Goražda koja je trenutno na četvrtom mjestu sa 36 osvojenih bodova.

BFK Simm Bau i Gornji Rahić u Maglaju igraju derbi sredine tabele, dok će također u Gračanici zanimljiv duel odigrait Bratstvo i Tomislav u borbi za bod više i poziciju više jer su oba tima daleko od lidera Slobode, ali i daleko od opasne zone.

Jedini meč koji je na rasporedu u nedjelju je komšijski derbi u Tešnju u kojem će TOŠK U Tešnju dočekati ekipu Čelika.

Oglasi

Prva liga FBiH, 24. kolo, raspored i satnica:

Subota 4.5. (17 sati):

FK Rudar Kakanj - NK Zvijezda

OFK Gradina - NK Stupčanica

FK Budućnost - FK Radnik Hadžići

Oglasi

NK Jedinstvo - FK Mladost DK

FK Sloboda - FK Goražde

BFK Simm Bau - FK Gornji Rahić

NK Bratstvo - HNK Tomislav

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjelja, 5.5. (17 sati)

NK TOŠK - NK Čelik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi