Bezidejni Željezničar poražen na Mokrom Docu: Posušje upisalo prvi trijumf ove sezone!
Foto: K. Dedić

Domaći slavili sa 1:0

Bezidejni Željezničar poražen na Mokrom Docu: Posušje upisalo prvi trijumf ove sezone!

Endin Čaušević

Fudbaleri Posušja večeras su na svom terenu pobijedili Željezničar sa minimalnih 1:0 u meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je nešto bolje otvorio večerašnju utakmicu i u prvih desetak minuta zaprijetio u nekoliko navrata, ali promjene rezultata nije bilo.

Posušje je prvu šansu imalo u 11. minuti kada je s nekih 25 metara pokušao Kamenar, ali lopta odlazi pored stative gola gostiju iz Sarajeva.

Već u narednom napadu ponovo prijeti Posušje. Brković je pokušao uposliti Mandića, ali Drina odličnom reakcijom spašava Plave.

I kada se činilo da Željezničar preuzima incijativu na sredini terena Posušje je došlo do vodstva. U centru pažnje u 25. minuti našao se Kamenar koji je ovaj put šutirao s vrha kaznenog prostora i pogodio rašlje gola Željezničara za 1:0 i veliko slavlje na Mokrom Docu.

Oglasi

Deset minuta kasnije Posušje je moglo udvostručiti prednost. Mandić je centrirao za Brkovića koji je pokušao s nekih pet-šest metara, ali pogađa vanjski dio mreže Muftića.

Dvije minute kasnije pokušao je Mandić glavom nakon centaršuta Brkovića, no ostaje 1:0. I u posljednjem napadu prvog dijela zaprijetilo je Posušje. Lučić koristi grešku Drine i šutira s 20-tak mentara, no Muftić je bio siguran.

Nermin Bašić je na startu drugog dijela napravio nekoliko promjena u ekipi, ali to nije donijelo ništa novo u igru Željezničara.

Prvu šansu bilježilo u 55. minuti kada je Brković šutirao iz slobodnjaka s 20 metara i poslao je loptu daleko od gola. Osam minuta kasnije nova sjajna prilika za Posušje. Mandić je dobio dugu loptu i izašao sam sipred Muftića, no Cocalić u zadnji čas spašava goste.

Željezničar konačno prijeti u 64. minuti. Mekić je probao s preko 20 metara, ali je Kolić to uspio da odbrani. Bio je to tek prvi udarac gostiju u okvir gola Posušja što najbolje pokazuje kakvu igru su demonstrirali u prvih sat vremena utakmice na Mokrom Docu.

Oglasi

Posušje prijeti u 78. minuti kada je Erick pokušao s 30 metara, lopta je otišla malo pored gola Željezničara. Pet minuta kasnije glavom pokušava Krpić, no ostalo je 1:0 za domaći tim.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i ostalo je 1:0 za Posušje za koje je ovo prva pobjeda u novoj sezoni nakon dva vezana poraza. Za Želju je ovo prvi poraz u sezoni nakon što su prošlog vikenda u derbiju kola savladali Borac.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Posušje - Željezničar 1:0

Posušje: Kolić, Vrgoč, Brković, Kamenar, Mandić, Krišto, Marques, Marić, Begić, Maglica, Lučić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Haračić, Drina, Galić, Amoah, Rustemović, Ćosić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Majku vam pitarsku sve donjednom ****m po sred puke od 10 komentara 15 odmpitara **** vam mirvic sestre
0 6
AK16
Da li je KLAUN bušio lopte ovo kolo ili će naredno
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi