Sky ekskluzivno: "Pepu je Bayern u srcu, već je odlučio..."

Bavarci mu se nadaju

Sky ekskluzivno: "Pepu je Bayern u srcu, već je odlučio..."

Edmir Škorić

Za mnoge navijače Bayerna ostvarenje sna bi bio povratak Pepa Guardiole, posebno sada kada je klub u krizi i kada mu nedostaje prava osoba na klupi.

S Thomasom Tuchelom Bayern je imao jako tešku sezonu i ostaje mu jedino borba u Ligi prvaka, no pitanje je može li do trofeja s obzirom da u srijedu gostuje u Madridu Realu u revanšu polufinala Lige prvaka (prvi meč 2:2 na Allianz Areni).

Bez obzira kako se sve to završi, Tuchel odlazi, ali uprava Bayerna nikako da pronađe novog trenera. Bilo je raznih glasina, ali još uvijek nije pao konačan izbor. Zapravo, ne pita se samo uprava kluba već i treneri koji se nalaze na listi želja.

Prvi je bio Xabi Alonso, ali je Španac odlučio ostati u Bayer Leverkusenu, otpao je i Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, pa se potraga Bavaraca za novim trenerom polako pretvara u pravu sapunicu.

Oni najzagriženiji navijači Bayerna bi neke velike trenere poput Pepa Guardiole, koji je već radio u Njemačkoj, ali da li postoji šansa da se španski stručnjak vrati u Minhen?

Oglasi

Španska konzultantska agencija za igrače i trenere Tacticgrup, koja također brine o Guardioli, ekskluzivno za Sky je kazala:

"Pepu je Bayern u srcu, ali ne želi da napusti Manchester City ovog ljeta. Sretan je i ima ugovor do ljeta 2025. godine. Povraatk u Bayern nije opcija".

53-godišnji Pep je trenirao Bayern od 2013. do 2016.. godine, prije toga Barcelonu, a posljednjih godina fantastičan posao radi u Manchesteru. Sa Građanima je prošle sezone osvojio tripletu, a u ovoj je jako blizu osvajanja Premier lige, dok su u Ligi prvaka ispali od Real Madrida.

Guardiola je svakako san mnogih klubova, ali u ovom trenutku ni on sam ne želi ništa da mijenja, dok Bayernu preostaje mukotrpan proces pronalaska idealnog trenera za sebe.

Klupski predsjednik Herbert Hainer čak je predložio iskusnog Thomasa Mullera za privremenog trenera, u slučaju da se ubrzo ne pronađe pravo rješenje.

Oglasi

Jedan od kandidata bio je i bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane, ali on očito ima druge planove.

"Da li ćete biti trener Bayerna u budućnosti?", pitao je njemački novinar, a Zidane je poručio: "Ne. Idem da gledam utakmicu i nadam se da će Real Madrid pobijediti".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zidane je u trenerskoj karijeri vodio jedino Real Madrid, ali je s kraljevskim klubom uspio da napravi nevjerovatne rezultate.

Ovaj 51-godišnjak je u periodu od četiri godine uspio da osvoji čak 11 trofeja. Tri puta je osvojio s Realom trofej Lige prvaka, a po dva puta su osvajali La Ligu, španski Superkup, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Čelava prevaro,nažicaj novih 7 milijardi,možda češ nešto osvojit
2 0
pjanke.sa
Kakva tri idiota komentarisu na ssba u nekom supku od Europe da Pep Gvardiola je bezveze trener. Muppet Show.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi