Real i Borussija će na Wembley, a ko će u Dablin i Atinu?

Večeras ćemo znati

Real i Borussija će na Wembley, a ko će u Dablin i Atinu?

Eldar Ganibegović

Real Madrid - Borussia Dortmund. Finalni je to par Lige prvaka, a utakmica će se 1. juna igrati u Londonu na Wembleyju. Večeras ćemo znati parove finala Evropske i Konferencijske lige.

Evropska liga

Večeras se od 21 sat igraju dvije revanš utakmice polufinala Evropske lige. Sastaju se Atalanta i Marseille, te Bayer Leverkusen i AS Roma.

U Bergamu će sve biti otvoreno. Prva utakmica završena je 1:1, a prema kladionicama više šanse za prolazak dalje ima Atalanta.

Treba istaći da kod domaćih neće biti Seada Kolašinca koji se povrijedio u prvoj utakmici, a vidjet ćemo hoće li BiH imati dvije sezone zaredom igrača u finalu ovog takmičenja, nakon što je za Romu prošle sezone igrao Benjamin Tahirović.

Kod Atalante će još nedostajati Holm i Toloi, dok kod gostiju nema Nadira, Rongiera i Ruiza. Glavni sudija je Manzano iz Španije.

Nešto izglednija situacija je u Njemačkoj. Bayer Leverkusen dočekuje Romu, favorit je, a uz to je i slavio u prvoj utakmici u Rimu s 2:0.

Oglasi

Ako se uzme u obzir da ovaj tim ove sezone do sada nikada nije poražen, onda je jasno da Roma i nema baš previše čemu da se nada na BayAreni pred oko 30.000 gledalaca. Spomenimo i da je Makkellie iz Nizozemske glavni sudija.

Finale Evropske lige na rasporedu je 22. maja na Aviva stadionu u Dablinu, glavnom gradu Republike Irske.

Konferencijska liga

U 21 sat počinje i utakmica Olympiacos - Aston Villa. Revanš je to utakmica polufinala Konferencijske lige, nakon što je grčki tim s 4:2 iznenađujuće slavio u prvoj utakmici.

No, Olympiacos sigurno ima motiv više jer će se finale igrati u Atini na Agia Sophia AEK stadionu i Aston Villi neće biti nimalo lako da preokrene situaciju u svoju korist.

Dug je i spisak povrijeđenih igrača kod gostiju. Rogers, Ramsey, Mings, Kamara i Buendia neće igrati, a pod upitnikom su Martinez, Tielemanas i Zanioloi. Biancone, Fadiga i Leidner neće igrati kod tima iz Pireja, a Ortega je također pod upitnikom.

Nijemac Felix Zwayer biti će glavni sudija utakmice koja u 21 sat počinje na Georgios Karaiskakis stadionu u Pireju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, sinoć smo dobili prvog putnika u finale ovog takmičenja, a to je Fiorentina. Viola je remizirala 1:1 kod Club Bruggea i s ukupnih 4:3 prošla dalje.

Finale Konferencijske lige se igra, kako rekosmo u Atini, a datum je 29. maj 2024. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi