Ponuda je na stolu - Darwin Nunez pravi šokantan transfer u jedan od najvećih klubova na svijetu
FOTO: EPA

Englezi tvrde da je odluka na Urugvajcu

Ponuda je na stolu - Darwin Nunez pravi šokantan transfer u jedan od najvećih klubova na svijetu

Esmer Oštraković

Kada je 2022. godine Darwin Nunez za 72 miliona funti stigao u Liveprool od njega se mnogo očekivalo.

Ipak, svu slavu "ukrao" mu je Erling Haaland koji igra fenomenalno u dresu Manchester Cityja i na taj način Nunez je nekako pao u drugi plan kao veliko pojačanje.

Iako je pokazivao neke dobre znakove, ako pogledamo cjelovitu sliku Nunez nije uspio da ima uticaj na Liverpool kao što je Haaland ima na igru Manchester Cityja.

Odigrao je Nunez 62 utakmice u Premiershipu, te je postigao 20 golova i dodao je jedanaest asistencija. Solidna je to statistika za nekoga ko je jako, jako skupo plaćen.

Nunez je bio želja lično Kloppa, a kako ovaj trener na kraju sezone ide iz Liverpoola, Englezi tvrde da će njegovim stopama krenuti i Darwin Nunez.

Oglasi

Naime, kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da je na stolu ponuda od Barcelone koja želi da dovede Nuneza i u kojem vide igrača koji će naslijediti Lewandowskog.

Ovaj sjajni napadač ima još dvije godine ugovora sa Barcelonom, a teško je vjerovati da će on biti dodatno produžen.

U Barceloni navodno vjeruju da je Nunez itekako sposoban da zamijeni Lewandowskog na poziciji devetke u Xavijevom timu za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nunez je igrač koji zarađuje mnogo u Liverpoolu, a njegova plata iznosi oko 140 hiljada funti mjesešno.

Kako stvari stoje i kako tvrde Englezi ponuda je na stolu i sada je sve na Nunezu, tačnije na tome da li želi preći u Barcelonu ili će ostati u Liverpoolu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nunez i lukaku u napadu,tu nema golova nikako!
1 0
Aspirator
“ 140 hiljada funti mjesešno” Sebao si se sine … 140 sedmicno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi