Legendarni Elvedin Varupa nije zaboravljen na Piroti

Turnr u sjećanje na legendu Premijer lige i NK Travnik

Legendarni Elvedin Varupa nije zaboravljen na Piroti

Samir Mlaćo

Legenda Premijer lige i NK Travnik Elvedin Varupa nije zaboravljen.

Varupa nas je napustio rano, a pamtimo njegove sjajne partije, pogotke za TV špice i veliku borbenost do posljednjeg atoma snage.

Varupa je preminuo 1. augusta 2015. godine. Svoju igračku karijeru završio 2014. godine, a posljednji meč odigrao je protiv Rudar Prijedora. Kapiten Travnika bio je čak deset godina što je svakako dokaz o kakvoj ikoni se radilo.

NK Travnik, ali i svi navijači ovog kluba sigurno nikada neće zaboraviti Varupu, a klub sada organizuje drugi memorijalni turnir koji nosi njegovo ime.

2. Memorijalni turnir ELVEDIN VARUPA, koji se održava u čast našeg preminulog kapitena rahmetli Elvedina Varupe, održaće...

Posted by NK Travnik on Monday, May 6, 2024

Naime, na Piroti će se naći dječaci godišsta 2010/11 i to u subotu 29.06., a dan kasnije dječaci godišta 2012/13.

Oglasi

U subotu 06.07. nastupit če dječaci godišta 2014/15, a dan kasnije godišta 2016/17.

Pokrovitelj turnira je načelnike Općine Travnik Kenan Dautović.

Varupa je bh. sportskoj javnosti posebno ostao upamćen po nevjerovatnom pogotku sa 40 metara u duelu Travnika i Željezničara krajem 2011. godine

Varupa je tada silovito šutirao, niko nije očekivao da će lopta direktno ka golu, što je prevarilo i golmana Karića, a lopta je odsjela u mrežu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Video je brzo postao hit, a i danas se često 'pojavi' na društvenim mrežama.

NK Travnik je trenutno lider Druge lige Zapad i igrat će doigravanje za Prvu ligu FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi