Nenad Bjelica je na najgori mogući način danas shvatio da Nijemci nemaju emocije

Rekli su da mu vjeruju...

Nenad Bjelica je na najgori mogući način danas shvatio da Nijemci nemaju emocije

Edmir Škorić

FC Union Berin objavio je ono što su mnogi već slutili - hrvatski stručnjak Nenad Bjelica dobio je otkaz i već je poznato ko će voditi ekipu u narednom periodu.

Dan nakon što je Union Berlin izgubio od Bochuma kod kuće sa 4:3, uprava kluba iz glavnog grada Njemačke odlučila se zahvaliti Hrvatu na dosadašnjem poslu i zaželjeti mu puno sreće u nastavku, ali na klupi nekog drugog kluba.

Bjelica (52) je prije manje od pola godine stigao u Berlin, ali rezultati u posljednje vrijeme nisu bili na zadovoljavajućem nivou, zbog čega je i došlo do rastanka.

Ekipu Uniona će privremeno voditi trener U19 ekipe Marco Grote, koji bi trebao da pokuša spasiti tim od ispadanja u drugu ligu.

“Veselim se zadatku i uvjeren sam da ćemo uspjeti ostati u ligi. Dobro poznajem našu momčad i znam da ćemo, ako udružimo snage, doći do potrebnih bodova,” rekao je Marco Grote o izazovu koji je pred njim.

Oglasi

Union Berlin je trenutno bod izvan opasne zone, odnosno bod više od 16-plasiranog Mainza, a do kraja su ostala još samo dva kola. U narednom kolu slijedi gostovanje Koelnu, pa domaći susret sa Freiburgom.

Nenad Bjelica je prije Uniona radio u Trabzonsporu, Osijeku, zagrebačkom Dinamu, Lechu, Speziji, bečkoj Austriji, Lustenauu...

Interesantno je da je prethodno objavljeno u njemačkim medijima da će Bjelica dobiti otkaz, ali da je to isto demantovao predsjednik kluba Dirk Zingler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne pogađa nas ono što se piše ili govori izvan kluba. Bjelica ima našu punu podršku", rekao je 59-godišnjak prije utakmice protiv Bochuma.

Samo dan kasnije, Bjelica je dobio otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi