Nijemci tvrde da Bjelica broji posljednje dane u Njemačkoj, a sada se oglasio i sam trener
FOTO: EPA

Jasno rekao šta misli o tome

Nijemci tvrde da Bjelica broji posljednje dane u Njemačkoj, a sada se oglasio i sam trener

Esmer Oštraković

U nedjelju će Nenad Bjelica i njegov Union Berlin na svom terenu igrati jako važnu utakmicu za opstanak u Bundesligi, a protivnik će im biti ekipa Bochuma.

Ekipa koju sa klupe vodi trener iz Hrvatske tri kola prije kraja ima dva boda više od Mainza koji se nalazi na poziciji koja vodi u razigravanje za opstanak u ligi.

Upravo Bochum nalazi se između ove dvije ekipe na tabeli, a oni imaju isto bodova kao i njihov sutrašnji domaćin ekipa Union Berlina.

Već nekoliko dana se govori o tome kako će Nenad Bjelica na kraju sezone postati bivši trener ovog kluba.

Upravo u najavi utakmice novinari su odlučili Bjelicu upitati o njegovoj budućnosti.

Oglasi

"Nisam uopšte razgovarao sa ljudima iz kluba o tome. Ne mogu uticati na to šta se piše. Mogu samo uticati na igru svoje ekipe. Trebera sam skoro 17 godina. Imao sam situacija u karijeri koje nisu bile jednsotavne. Dobro se nosim sa stresom.

Imamo veliku motivaciju da ostanemo u ligi i svi to znaju. To je moj cilj, da ostanemo u Bundesligi i zajedno ćemo uspjeti u tome. Moj fokus je na utakmici sa Bochumom", rekao je Bjelica.

Stigao je Bjelica krajem 2023. godine u Union Berlin, a njegov glavni cilj bio je da spasi tim ispadanja od lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Novinari iz Njemačke koji su pisali kako je spreman navodni otkaz za Bjelicu išili su toliko daleko da su rekli i da se zna ime njegovog nasljednika na klupi Union Berlina.

To bi navodno trebao biti Bo Svensson, danski trener koji je posljednji angažman imao u Mainzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi