Marco Reus stao pred Žuti zid, kamerman bio iza njega i ni slutio nije kakvu scenu će snimiti

Oprašta se od Borussije Dortmund

Marco Reus stao pred Žuti zid, kamerman bio iza njega i ni slutio nije kakvu scenu će snimiti

Endin Čaušević

Borussia Dortmund jučer je pobijedila Augsburg sa 5:1 u meču 32. kola Bundeslige, a u centru pažnje našao se Marco Reus koji je u petak saopštio da napušta ovaj klub nakon 12 godina, te je jučer pred Žutim zidom dobio scene za pamćenje.

Reus je u petak putem društvenih mreža potvrdio da na kraju sezone napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina i da neće produžiti ugovor.

Ova vijest razočarala je navijače njemačkog kluba koji su se nadali da će Reus u dresu njihovog kluba završiti karijeru, ali se to neće desiti.

U jučerašnjem meču Edin Terzić je Reusu dao šansu od prve minute i iskusni Nijemac uspio je da postigne gol i upiše dvije asistencije u ubjedljivoj pobjedi Dortmunda protiv Augsburga sa 5:1.

Ovaj 34-godišnjak je pokazao da još uvijek ima magiju u nogama i bit će zanimljivo vidjeti u kojem klubu će Reus nastaviti svoju karijeru.

Nakon završetka utakmice Reus je ostao duže na terenu i imao je počasni krug tokom kojeg je dobio ogromne ovacije navijača Dortmunda. No, očekivano najviše se zadržao ispred Žutog zida gdje su oni najvatreniji navijači priredili scene za pamćenje.

Oglasi

Reus je uvijek imao sjajan odnos s navijačima Dortmunda, a da je jedna od najvećih legendi ovog kluba ikad pokazalo se kada je stao pred Žuti zid.

@bvb

Nothing but respect for Marco. 💛

♬ Originalton - Borussia Dortmund

Oni najvatreniji navijači domaćeg tima su velikim ovacijama pozdravili Reusa i skandirali su mu, a on nije mogao sakriti svoje suze jer su scene bile zaista dosta emotivne.

Jedan od rijetkih igrača Dortmunda koji je ostao duže na terenu kako bi ispratio Reusov počasni krug je Jadon Sancho koji je stajao na centru terena i aplaudirao svom saigraču s kojim ima zaista poseban odnos.

Priliku za pravi oproštaj od Dortmunda Reus će imati za dvije sedmice kada će se igrati posljednje kolo Bundeslige, a Borussia će na svom terenu dočekati Darmstadt.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački mediji pišu da klub sprema poseban oproštaj za svog kapitena, te jučerašnje scene bile su čini se samo uvod u sve to.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi