Dortmund potvrdio da Reus odlazi, a Sancho im komentarom napravio ogroman "problem"

Navijači ga podržali i sada je klub na potezu

Dortmund potvrdio da Reus odlazi, a Sancho im komentarom napravio ogroman "problem"

Endin Čaušević

Borussia Dortmund potvrdila je danas da će nakon 12 sezona Marco Reus napustiti ovaj klub. Njemački tim to je potvrdio na Instagramu, a u centru pažnje našao se komentar koji je napisao Jadon Sancho.

Reus je odlučio da na kraju ove sezone neće produžiti ugovor s Dortmundom iako su navijači ovog kluba maštali o tome da će on da se penzioniše u dresu Borussije.

Ovaj 34-godišnjak nije previše zadovoljan minutažom koju ima kod Edina Terzića i odlučio je da je najbolje da napusti Dortmund dok se stvari nisu dodatno zakomplikovale i vjerovatno ćemo ga iduće sezone gledati u nekom drugom klubu.

Reus je u Dortmund stigao još na ljeto 2012. godine iz Borussije Monchengladbach i postao je legenda crno-žutih, te je ostavio neizbrisiv trag.

Špekulacije o tome da će napustiti Dortmund na kraju sezone pojavile su se još prije nekoliko mjeseci, no današnja objava njemačkog kluba je svejedno sve iznenadila.

Dortmund je na društvenim mrežama potvrdio da Reus odlazi na kraju sezone, a u komentarima su se oglasile mnoge poznate ličnosti koje su samo pokazale o kakvoj fudbalskoj veličini je riječ.

Oglasi

Međutim, jedan komentar na Instagramu posebno je privukao pozornost, a isti je napisao Jadon Sancho.

Fudbaler Dortmunda ne krije da mu je Reus među najboljim prijateljima u klubu, te je čelnicima Borussije dao na razmišljanje ideju koja je oduševila navijače.

"Moramo penzionisati dres s brojem 11", napisao je engleski reprezentativac, a navijači su to s oduševljenjem dočekali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sancho je dobio skoro 25.000 lajkova na svoj komentar, a mnogi od navijača Dortmunda su saglasni s prijedlogom koji je dao i poručili su da je Reus zaslužio da klub povuče iz upotrebe broj koji je on godinama nosio.

No, u Dortmundu nije bilo baš često da je klub radio takve stvari, a da li će Sancho uspjeti da ih natjera barem na razmišljanje ostaje nam da vidimo.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1693219229
Svaka čast jadon
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi