Španski novinar otkrio Modrićevu platu u novom ugovoru: "Ni euro manje neće dobiti"

Ostaje u Madridu

Španski novinar otkrio Modrićevu platu u novom ugovoru: "Ni euro manje neće dobiti"

Edmir Škorić

Josep Pedrerlol, ugledni sportski novinar u Španiji, donio je informaciju o tome koliko će Luka Modrić zarađivati potpisivanjem novog ugovora sa Real Madridom.

Budućnost hrvatskog reprezentativca i dalje nije najjasnija, ali trebalo bi sve biti jasnije u narednim danima. Djelovalo je u nekim trenucima da Modrić odlazi nakon što mu istekne ugovor, ali kada je Toni Kroos objavio da će se umiroviti nakon Eura, čini se da su se drastično povećale šanse za Lukin ostanak u španskoj prijestolnici.

I dalje su to neprovjerene informacije, samo Modrić, Florentino Perez i oni najbliži njima znaju šta će se dogoditi, ali novinar Josep Pedrerol uvjerava da Modrić potpisuje novi ugovor na još najmanje godinu dana.

Prvotno se pisalo da će dobiti smanjenu platu jer ionako igra mnogo manje nego ranije i da će morati da nastavi da "grije klupu". Luki očito ništa od toga ne smeta, spreman je biti tu još jednu sezonu, posebno sada kada nema Kroosa i kada je potreban neko poput njega da dodatno pomaže mlađim veznjacima.

"Ako nastavi, Modrić će iduće sezone zarađivati ​​jednako kao i sada. Neće mu spustiti ni eura", rekao je voditelj emisije 'El Chiringuito de Jugones' koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

Oglasi

Svi u Real Madridu znaju da 'problem' između kluba i igrača nije pitanje novca, budući da se to događa jer Hrvat pristaje imati sporednu ulogu, ali sigurno je da je svjestan kako će ipak igrati više zbog odlaska Kroosa.

38-godišnji Luka Modrić prema trenutnom ugvooru zarađuje oko 420.000 eura sedmično, a godišnje oko 21,8 miliona eura. To će ostati na snazi i u novoj sezoni iako će Modrić biti mnogo manje na terenu.

I 2018. godine se pisalo da Modrić odlazi, tada je navodno bio blizu Intera i naravno u mnogo boljim igračkim godinama, ali Zadranin je uvijek pokazivao veiku ljubav prema Realu i to se nije promijenilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iskusni veznjak ima pet trofeja Lige prvaka, pet naslova svjetskog klupskog prvaka, četiri Superkupa Evrope, četiri La Lige, pet Superkupova Španije, a prethodno je kao igrač Dinamo Zagreba triput bioprvak Hrvatske i dva puta je osvajao Kup svoje rodne zemlje. Igrao je još i za Tottenham, no u Londonu nije bilo trofeja.

Najveći uspjeh s Hrvatskom mu je srebro u Rusiji 2018. godine, kada je Hrvatska poražena od Francuske u finalu, a četiri godine kasnije u Kataru je osvojila bronzu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alenizmostara
Hebo te zivot... I onda kad vidim ove naše fudbalercice koji zarađuju 5-10 hiljada mjesečno kako se bahato ponašaju i kako samo hodaju gradom...
1 0
DDG
Ovo je 38. prilog o Modriću u mjesecu maju na ovom portalu. Živa istina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi