Uzmi ili ostavi: Real je pred Modrića stavio dva uslova, ako pristane čeka ga najveća moguća nagrada

Do isteka ugovora je ostalo nekoliko sedmica

Uzmi ili ostavi: Real je pred Modrića stavio dva uslova, ako pristane čeka ga najveća moguća nagrada

Admin Čaušević

Posljednjih dana se u Madridu učestalo piše o naglom zaokretu poslije kojeg bi Luka Modrić mogao ostati u Real Madridu još jednu sezonu. Sada stižu vijesti i o navodnom ultimatumu koji je postavljen pred 38-godišnjeg veznjaka.

Modrićeva budućnost je i dalje u zraku. Njegov ugovor s Realom ističe 30. juna i još nije postignut dogovor oko nastavaka saradnje.

No, ako se prije nekoliko mjeseci činilo nezamislivim da bi Modrić mogao ostati među Kraljevima, njegovim posljednjim potezima situacija se radikalno preokrenula.

U tolikoj mjeri da su Los Blancosi spremni zadržati Hrvata još jednu sezonu, a na stol su stavili dva uslova koje je potrebno ispuniti da bi se dogovor realizovao.

Prije svega, Modrić će morati smanjiti svoju platu. Osvajač Zlatne lopte trenutno zarađuje oko 19 miliona eura te bi prema novom ugovoru njegova primanja morala biti manja.

Realu se na ljeto priključuje Kylian Mbappe, njegova plata će dodatno opteretiti budžet, spominje se cifra između 15 i 20 miliona pa nije čudo zašto Kraljevi traže od Modrića da pristane na smanjenje.

Oglasi

Modrić je u fazi karijere kada mu novac i nije toliko presudan pošto je do sada zaradio bogatstvo. Nedavno je kupio penthouse u Zagrebu za 1.4 miliona eura što dovoljno govori o njegovoj finansijskoj situaciji.

Modrić je penthouse u Zagrebu platio čak 1.4 miliona eura

Već duži period unosnim i bogatim ponudama mame ga i Saudijci, međutim legendarnom Vatrenom novac nije na vrhu prioriteta pošto ih uglavnom odbija.

Od dva uslova koja su postavljenja pred Modrića za veznjaka možda više zabrinjavajuće djeluje onaj drugi i odnosi se na njegov status u timu.

"Desetka" Reala bi imala sporednu ulogu u timu. Ne bio među starterima kao u posljednjih desetak godina već bi šansu čekao sa klupe i sa jasnim uputama koje mu da Carlo Ancelotti.

Modrić bi uglavnom ulazio s klupe u završnim fazama utakmice s ciljem da donese prevagu u korist Reala svojim iskustvom i kvalitetom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Ligi prvaka protiv Manchester Cityja ili Bayerna, ili u ligaškim utakmicama poput Seville ili Valencije, pokazao je da može biti važan dio kao zamjena i to je uloga koju u Realu žele da preuzme sljedeće sezone u slučaju potpisa saradnje.

Javna je tajna da Modrić želi završiti karijeru u Realu i za očekivati je da pristane na uslove koje su mu Kraljevi postavili.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi