U Realu se dešavaju čudne stvari, novi preokret znači da Modrić ostaje bez kapitenske trake

Na pomolu novi obrt

U Realu se dešavaju čudne stvari, novi preokret znači da Modrić ostaje bez kapitenske trake

Admin Čaušević

U Real Madridu se posljednjih dana desilo niz preokreta. Svakako najveće iznenađenje predstavlja odluka Tonija Kroosa da se penzioniše, ali izgleda da tu neće biti kraj. Barem takav scenarij najavljuje Marca.

Luka Modrić je dogovorio ostanak u Real Madridu za još jednu sezonu. S obzirom na dešavanja Hrvat je trebao postati prvi kapiten najglamuroznijeg kluba na svijetu, ali izgleda da to neće biti slučaj.

Naime, kako piše Marca, iskusni štoper Nacho Fernandez ozbiljno razmišlja da ostane član Reala još najmanje jednu sezonu. Činilo se da sigurno odlazi, ali izgleda da se situacija promijenila.

Još uvijek nema zvanične potvrde da Nacho odlazi na kraju sezone kao što je to slučaj sa Kroosovim penzionisanjem te iskusni defanzivac razmišlja da cijeli život provede u Realu.

Iako se činilo da će njegova naredna destinacija biti MLS, ali kako Marca navodi Nacho je počeo oklijevati i opcija produženja ugovora za još jednu sezonu je sve izgledanija.

U svojoj prvoj sezoni kao kapiten Reala iskusni Španac je uspio osvojiti španski Superkup, zatim La Ligu, dok će i 1. juna imati priliku doći do Lige prvaka.

Oglasi

Posljednji domaći meč sezone Real će igrati u subotu protiv Betisa. Na tribinama se očekuje 80.000 gledatelja i sprema se veliki oproštaj za Kroosa, ali ne i za Nacha.

Kroos je već nakon utakmice dogovorio i privatnu zabavu. Isti slučaj nije sa Nachom pa je vrlo moguće da defanzivac ostane još jednu sezonu među Kraljevima.

U slučaju da Nacho ostane to znači da Modrić neće biti kapiten Reala, već bi traku nosio samo onda kada na terenu ne bi bilo Španca, te bi štoper i dalje bio taj koji ima glavnu riječ u svlačionici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iskusni defanzivac je član seniora Reala još od 2012. godine, ove sezone se u određenim fazama nalazio u nemilosti Carla Ancelottija zbog čega je iskazivao određeno nezadoljstvo i nagovještavao odlazak.

Ipak, izgleda da je sada na pomolu zaokret te se ne isključuje opcija da 34-godišnjak i naredne takmičarske godine sa trakom oko ruke predvodi Kraljeve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi