Livakovićeva "ucjena" Fenerbahcea urodila plodom
FOTO - EPA

U klub stigao "njegov" trener

Livakovićeva "ucjena" Fenerbahcea urodila plodom

Adnan Beganović

Stručni štab Fenerbahcea je od danas jači za novog trenera golmana, Hrvata Sandra Žufića. Na njegovom dolasku je prije par mjeseci insistirao Dominik Livaković, pa se može reći da su njegove ucjene urodile plodom.

Fudbalsko prvenstvo u Turskoj odavno nije bilo zanimljivije, a sve je izvjesnije da će se do posljednjeg kola za titulu boriti Fenerbahce i Galatasaray.

U prednosti je Galatasaray, koji je iskoristio slabe igre Fenerbahcea u posljednje vrijeme, te nakon 25 odigranih kola ima višak od dva boda.

A, u Fenerbahceu su upaljeni alarmi nakon domaćeg remija sa Alanyasporom (2:2) u kojem je strijelac bio i najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko.

Špekulisalo se čak i o otkazu šefu stručnog štaba Ismailu Kartalu, ali sudeći prema pisanju turskih medija, od toga za sada neće biti ništa.

Oglasi

No, ipak čelnici kluba su preuzeli određene korake, odnosno pojačali su Kartalov stručni štab. Njegov novi član je hrvatski trener golmana Sandro Žufić.

Posljednji anagažman u karijeri je ovaj stručnjak imao u Trabzonsporu u koji je stigao zajedno sa Nenadom Bjelicom, a zanimljivo je i to da je tri godine u Dinamu radio sa aktuelnim golmanom Fenerbahcea Dominikom Livakovićem.

Čak su turski mediji prije nekoliko mjeseci pisali da je Livaković od prvog čovjeka turskog velikana tražio da se Žufić priključi stručnom štabu kluba.

Da li njegov dolazak zapravo znači da se u Fenerbahčeu hvataju za posljednju slamku spasa, odnosno da su popustili pod ucjenama hrvatskog golmana ili im je doista bio potreban trener golmana? Sasvim sigurno će se o ovome voditi oštra polemika u turskim medijima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bilo kako bilo, Livakovićeve želje su ispunjene, a navijači slavnog kluba se nadaju da će u samom finišu sezone Livaković opravdati očekivanja, te da će biti važan kotač u borbi za titulu.

Na kraju dodajmo da Fenerbahce u 26. kolu gostuje kod Rizespora, a Galatasaray ide na gostovanje kod Ankaragucua.

Top Komentari

enko
Kakva bolan ucjena.mogao je kad je potpisivao ugovor kao uslov postaviti trenera golmana.ovako je to dobra volja kluba i predsjednika .da je ucjena legao bi on na klupu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti