Ali Koc nazvao Ismaila Kartala, ovom je preostalo samo da se zahvali i spustio slušalicu

Nije to očekivao

Ali Koc nazvao Ismaila Kartala, ovom je preostalo samo da se zahvali i spustio slušalicu

Edmir Škorić

Tokom vikenda Fenerbahče je u okviru 25. kola turske Superlige odigrao samo 2:2 protiv Alanyaspor i tako prvo mjesto prepustio Galatasarayju, što je odmah dovelo do raznih glasina, a najviše kritika je na račun trenera Ismaila Kartala.

Navijači Fenerbahčea zabrinuti su jer bi mogli ostati bez titule koja se čeka (pre)dugo. Iako je od prvog koal Fener uglavnom držao vrh tabele, novim kiksom na svom terenu pogurao je na prvo mjesto ljutog gradskog rivala.

Edin Džeko je bio strijelac gola za Fener u tom posljednjem duelu i reprezentativac BiH je sa 17 golova na vrhu liste strijelaca, ali unatoč tome je morao ranije iz igre, zbog čega je navodno u određenom sukobu s Kartalom, koji je pod sve većim pritiskom.

Kartal je, navodi turski Fotomac, zaprimio poziv od Fenerovog predsjednika Alija Koca, a ono što mu je rekao ostavilo ga je bez teksta. Taman kada je pomislio da će biti žestoko napadnut ili će mu se dati ultimatum, doživio je suprotno:

"Treneru, vjerujemo ti na ovom putu. Normalno je da nas kritikuju, ali uz tebe sam i uz tvoj tim do samog kraja. Imam punu vjeruju da ćemo na kraju biti prvaci". Kartal se zahvalio predsjedniku Fenerbahčea na tome, te poručio:

"Želimo prvenstvo svi jednako, a ja više nego bilo ko drugi. Dat ćemo sve od sebe da na kraju obradujemo sve ljude koji vole i navijaju za Fener". Inače, Kartal je na meti turskih novinara i navijača, što i ne čudi s obzirom na to da je dovedeno čak 15 igrača ljetos, neke velike zvijezde, pa bi sve osim osvojene titule bilo ravno katastrofi, ali valja podsjetiti da jednako kvalitetnu momčad ima i trenutni lider Galatasaray.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče je trentuno dva boda iza Galatasarayja, ali do kraja prvenstva je ostalo puno vremena. Žuto-plavi iz Istanbula će za četiri dana gostovati kod Rizespora, a potom dočekuju Kasimpašu.

Bit će to dueli bh. fudbalera, jer osim Džeke za Fener igra i Rade Krunić, dok je Haris Hajradinović član Kasimpaše, a u Rizesporu je Dal Varešanović.

Top Komentari

Kyle8812
Kakav naslov Je** vam Fenerbahce mater.Ovoliko niste pisali ni o Cityiju ili Interu i pored finala LP osvojenih liga itd itd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi