Klopp nije štedio riječi: "Mnogi se trebaju zapitati"
FOTO: EPA

Nijemac je dao oštar komentar

Klopp nije štedio riječi: "Mnogi se trebaju zapitati"

Haris Zilić

Posljednje kolo Premiershipa će biti emotivno za Jurgena Kloppa i navijače Liverpoola jer će domaći susret Liverpoola protiv Wolverhamptona u 38. kolu biti i oproštaj Jurgena Kloppa.

Nijemac napušta Liverpool, a prethodnih sezona je donio trofeje na Anfield, ali mnogi su mišljenja da je to moglo još više i bogatije.

Tekuću sezonu će završiti samo sa trofejom Liga Kupa, a u aprili su prosuli FA Kup, Evropa ligu i Premiership.

Tuga, sreća, ponos sve će biti pomiješano na Anfieldu krajem maja, zaslužio je Klopp veličanstven oproštaj.

Fokusiran je njemački stručnjak na kraj sezone, a iskoristio je priliku i da prokomentariše trenutno stanje u engleskom fudbalu.

Klopp je naglasio da su ovosezonski rezultati engleskih klubova u Evropi veoma loši i da je zgusnut raspored krivac za takav scenarij.

Oglasi

"Aston Villa je izgubila prvu utakmicu polufinala Konferencijske lige i može se desiti da nijedan engleski klub ne zaigra finale evropskih takmičenja i trebali bi se mnogi zapitati", rekao je Klopp i dodao:

"Intezitet igranja utakmica koji imaju fudbaleri je ogroman, ako tome još dodamo da ide EURO sa reprezentacijama to je ludilo."

Klopp je i rekao da se čelnici engleskog fudbala moraju zamisliti.

"Engelska reprezentacija je daleko od finala velikih takmičenja, a klubova nema u finalima evropskih takmičenja. Mnogi se moraju zamisliti vidjeti šta se mora mijenjati. Premiership je najbolja liga na svijetu i ovo nije lijepo za vidjeti."

Oglasi

Liverpool je eliminisan u četvrtini finala Evropa lige, Arsenal i Manchester City u četvrtini finala Lige prvaka.

Jedino je Asotn Villa doša do polufinala Konferencijske lige, ali u prvoj utakmici na svom terenu poraženi su sa 4:2 od Olympiakosa.

Teško će biti Villi da lovi zaostatak od dva gola razlike u paklu stadiona u Pireju, tako da Englezima prijeti totalni krah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko su podbacili ove sezone pokazuje činjenica da nisu dobili dodatno mjesto u novom formatu Lige prvaka, a ta dva mjesta pripala su Italiji i Njemačkoj čiji su klubovi bilježili puno bolje rezultate od Engleza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi