Sprema se brodolom na Anfieldu: Za Kloppom odlazi i osam fudbalera, za jednim će svi žaliti

Mnogi pakuju kofere

Sprema se brodolom na Anfieldu: Za Kloppom odlazi i osam fudbalera, za jednim će svi žaliti

Edmir Škorić

Liverpool će na kraju ove sezone ostati bez menadžera Jurgena Kloppa, a čini se i bez jednog dijela fudbalera, koji su na izlaznim vratima Anfielda.

Njemački stručnjak je najavio da želi odmor nakon devet godina vođenja Liverpoola. Spreman je da se vrati tek na ljeto 2025 godine, a za njegove usluge zanima se nekoliko velikih timova.

Liverpool je imao uspješan period s Kloppom, koji je za kratko vrijeme postao omiljena osoba u crvenom dijelu grada, ali Redsi su spremni na život bez karizmatičnog Nijemca, pa su sve dogovorili sa Arneom Slotom, trenerom Feyenoorda.

No, Slota bi kao onomad Kloppa mogala dočekati situacija u kojoj mora da pravi velike igračke promjene.

Prema Fichajesu , čak osam igrača dovodi u pitanje budućnost nakon što Jurgen Klopp napusti momčad.

Oglasi

Na toj listi su rezervni golman Caoimhin Kelleher, Luis Diaz, Kostas Tsimikas, Tylor Morton, Fabio Carvalho, Nathaniel Phillips, Calvin Ramsay i Sepp van den Berg.

"Najzvučnije" ime na ovoj listi je ono Luisa Diaza, koji bi u sljedećem mercato periodu mogao pojačati Barcelonu.

Inače, lako bi se ta cifra mogla i povećati, ako uzmemo u obzir da se saudijski Al-Ittihad bori za potpis Mohameda Salaha i navodno je spreman za zvijezdu poslati ponudu od čak 130 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je lista igrača koji vjerovatno odlaze iz Liverpoola poprilično dugačka, ipak treba imati u obzir da su to uglavnom momci koji su igrali malo, pa bi jedino odlazak Kolumbijca Diaza mogao rastužiti navijače.

Ova Kloppova oproštajna sezona u Liverpoolu za sada nije onakva kakvu je želio. Redsi su ispali u četvrtfinalu Evropske lige, sada su daleko od titule, nisu uspjeli ni u FA kupu, a za utjehu su samo osvojili Liga kup kada su ranije ove godine na Wembleyju savladali Chelsea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi