Čekajući Milan Lopetegui se okrenuo Manchester Unitedu u koji na ljeto dovodi zvijezdu Juventusa!?

Šuška se, šuška

Čekajući Milan Lopetegui se okrenuo Manchester Unitedu u koji na ljeto dovodi zvijezdu Juventusa!?

Eldar Ganibegović

AC Milan traži zamjenu za Stefana Piolija. Odugovlači se s Julenom Lopeteguijem kojeg navijači ne žele, a on bi uskoro mogao put Manchester Uniteda gdje bi navodno mogla da stigne i zvijezda Juventusa.

Prema onome što prenosi La Gazzetta dello Sport, odluka Milana da odustane od Julena Lopeteguija ostavila je španskog trenera u nevjerici, ali se 57-godišnjak sada nada da će nastaviti pregovore sa Manhester Unitedom.

Prema izvještaju, Lopetegui je već proučavao sastav Milana uoči ljetnog prelaznog roka i bio je posebno razočaran kada je saznao da su Rossoneri svoju odluku očito zasnovali na protestima navijača na društvenim mrežama.

Nekoliko navijača Rossonera koristilo je hashtag #Nopetegui da protestuje protiv mogućeg imenovanja Španca i čak je pokrenulo peticiju protiv njegovog dolaska. Pomenuti list, međutim, tvrdi da bi Lopeteguiju uskoro mogla biti ponuđena šansa da trenira još jedan elitni evropski klub.

Manchester United je prije nekoliko mjeseci bio u pregovorima s njegovim agentima, a Crveni đavoli su sada ponovo pokrenuli svoje interesovanje.

Italijanski mediji u isto vrijeme donose vijesti kako bi put Old Trafforda mogla i jedna zvijezda Juventusa i Serije A.

Oglasi

Adrien Rabiot u Manchester United?

Italijanski Tuttosport piše da Adrien Rabiot čeka odluku Juventusa o njihovom treneru za sezonu 2024-25 prije nego što razgovara o produženju ugovora, dok je Manchester United sve više zainteresovan za francuskog veznjaka.

Rabiotu ugovor na stadionu Allianz ističe u junu odnosno na kraju ove sezone, a francuski vezista tek treba da postigne dogovor o produženju ugovora.

Adrien Rabiot neće potpisati produžetak ugovora prije nego što sazna ime trenera Juventusa za narednu sezonu.

Francuz je u dobrim odnosima sa Masimilijanom Alegrijem, tako da će ostati u klubu ako ostane i Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rabiot također želi odrediti svoju budućnost prije početka Evropskog prvenstva, pa će se njegova agentica i majka Veronique ovog mjeseca sigurno sastati sa Cristianom Giuntolijem.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi