Možda mu molitva pomogne: Nakon Milana, navijači još jednog kluba stopirali dolazak Lopeteguija

Šta nije u redu s njim?

Možda mu molitva pomogne: Nakon Milana, navijači još jednog kluba stopirali dolazak Lopeteguija

Eldar Ganibegović

Julen Lopetegui neće preuzeti Milan nakon što su to stopirali navijači ovog kluba. Sada su to isto uradili navijači još jednog tima i to podalje od Italije.

AC Milan odlučio je da se raziđe sa Stefanom Piolijem na kraju sezone. U potrazi su Rossoneri za njegovom zamjenom, a ona neće biti Julen Lopetegui.

Iako je ovaj čovjek bio najozbiljniji kandidat za preuzimanje tima sa San Sira, od toga neće biti ništa nakon što su to stopirali navijači Milana koje je Uprava poslušala.

Nekoliko navijača Rossonera koristilo je hashtag #Nopetegui da protestuje protiv mogućeg imenovanja Španca i čak je pokrenulo peticiju protiv njegovog dolaska.

Međutim, tu nije kraj njegovim mukama. Sada je isto doživio i od strane jednog engleskog kluba gdje se dovodio u vezu s preuzimanjem klupe.

West Ham United odlučio je da na kraju sezone otpusti Davida Moyesa. Isti slučaj kao i u Milanu - Julen Lopetegui se povezivao s dolaskom, ali od toga izgleda nema ništa.

Oglasi

Sky Sports je u ponedjeljak objavio da su West Hem i 57-godišnji menadžer postigli načelni dogovor i da će Španac biti imenovan ako se ne dogodi ništa nepredviđeno.

Ali, krajem prošle sedmice, kada su glasine o Lopeteguiju već kružile u štampi, navijači West Hama napravili su online peticiju pod naslovom "West Hem, reci 'ne' Lopeteguiju".

Ostaje da se vidi da li će čelnici West Hama poslušati želje navijača, kao što su činili u Milanu. "Možda mu molitva pomogne", glasio je jedan od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Možda na kraju tunela ugleda svjetlo. Naime, Julen Lopetegui se aktivno povezuje i s preuzimanjem Manchester United gdje bi posao mogao naslijediti od Erika ten Haga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi