Vjerovali ili ne, ali Borussia će zaraditi više novca ako ne osvoji Ligu prvaka nego ako osvoji

Stvar je tu jasna

Vjerovali ili ne, ali Borussia će zaraditi više novca ako ne osvoji Ligu prvaka nego ako osvoji

Edmir Škorić

Borussia Dortmund stigla je do finala Lige prvaka nakon što je savladala PSG ukupnim rezultatom 2:0. U velikom finalu na Wembleyju Nijemci će se susresti s Real Madridom koji je svladao Bayern Minhen s ukupnim rezultatom 4:3.

Nijemci su u ovom izdanju imali vrlo dobru seriju i uspjeli su proći PSV, Atletico Madrid i Paris Saint-Germain. Tako Borussia Dortmund ima priliku u svoje vetrine dodati svoj drugi trofej Lige prvaka nakon što su prvi osvojili pobjedom nad Juventusom 1997. godine. Igrali su finale i 2013. godine, ali tada ih je savladao Bayern sa 1:0.

Slijedi im treće finale i to protiv Real Madrida, a to će ujedno biti prilika da se Borussia ponovo sretne sa svojim bivšim igračem Judeom Bellinghamom, koji je ljetos prešao u Madrid.

On je za 103 miliona eura prešao u Real, gdje je zaista bio fantastičan ove sezone i prvi je strijelac kluba. U prvoj sezoni s Kraljevima osvojio je La Ligu, a sada ima priliku osvojiti i Ligu prvaka.

No, upravo zahvaljujući njemu, Borussia može dobro zaraditi čak i ako izgubi u finalu. Štaviše, više bi joj novca pripalo ako ne osvoji nego ako osvoji Ligu prvaka.

Oglasi

Naime, UEFA pobjedniku nudi 20 miliona eura, dok Borussia ima klauzulu u ugovoru Bellinghama s Realom kojom se Madriđani obavezuju da će na Signal Iduna Park poslati 25 miliona eura ako s Bellinghamom osvoje Ligu prvaka.

To znači da će u svakom slučaju Borussia zaraditi, ali naravno, učinit će tim Edina Terzića apsolutno sve da osvoji drugu titulu u ovom takmičenju.

Bellinghama su upitali o finalu s Reaom, a a on je rekao da će biti čudno igrati protiv bivših saigrača, ali da će "svim srcem htjeti da pobijedi".

"Dortmund je u finalu jer to zaslužuje, mi smo u finalu jer to zaslužujemo. U ovom trenutku natjecanja, ko god je tamo zaslužuje, nije fer birati, nadamo se da će to biti velika utakmica. Na Wembleyu , protiv Dortmunda... Bit će čudno, ne mogu vjerovati", rekao je Bellingham, prenosi TNT Sports.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

A o Bellinghemovim nastupima tek je suvišno govoriti. Englez je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Borussije Dortmund i postao lider tima, te kao veznjak i najbolji strijelac ekipe sa 22 gola na 39 mečeva, a ima i 10 asistencija.

Njega mogi već sada vide kao osvajača Zlatne lopte za 2024. godinu, mada je konkurencija žestoka jer jednako dobar je i Vinicius, Erling Haaland u Manchester Cityju također, tu je i Kylian Mbappe, koji će po svemu sudeći doći u Madrid krajem juna kada mu istekne ugovor s PSG-om.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
( Igrali su finale i 2013. godine, ali tada ih je savladao Bayern sa 1:0. ) PONOVO GRESKA... BAYERN VS BVB 2013 BILO JE 2:1 - 60 min Mandzukic, 89 Robin za Bayern a za BVB 68 Gundogan iz penala.... u Utorak ste pisali da BVB ima recu srecu da osvoje LS po prvi put... ili vi stvarno ovo radite namjerno ili neznate koristiti Google search a znate kad treba sexy girl, koje kome zabio 69, baka umrla, Knin, Srbija, Modric se ukazao... krenio I stvorio se..., a kad treba o fudbalu onda kresaka ima milion...
2 0
enko
Ovakve se greske desavaju ono kad prepisujes od nekog a neznas prepisati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti