Jorginho produžio ugovor s Arsenalom

Ostaje na Emiratima

Jorginho produžio ugovor s Arsenalom · Zvanično

Eldar Ganibegović

Jorginho je u prethodnom periodu povezivan s odlaskom iz Arsenala, no od toga nema ništa. Potpisao je novi ugovor. 

Italijanski veznjak brazilskog porijekla, Jorginho, u januaru 2023. godine je iz Chelseaja prešao u Arsenal.

Nedugo zatim pojavile su se informacije kako bi mogao otići u Fenerbahče kod Džeke i ekipe, no od toga nije bilo ništa i ostao je u Arsenalu.

Čini se da je pred početak ljetnog prijelaznog roka naročito jasno da neće nigdje. Potpisao je produženje ugovora s Topnicima.

Njemu je isticao ugovor na kraju tekuće sezone, te je potpisana saradnja na još godinu dana uz opciju produženja na još jednu.

O njemu je pohvalno govorio i Mikel Arteta, harizmatični menadžer Arsenala:

Oglasi

"Za nas je on važan član ekipe. Pravi je uzor s liderskim osobimana i jedinstvenog stila igre. Svakog na terenu čini boljim igračem."

Ove je sezone na 35 nastupa u svim takmičenjima postigao jedan pogodak i podijelio dvije asistencije.

Podsjetimo, karijeru je počeo u Veroni. Igrao je na posudbi u Sambonifaceseu, da bi 2014. godine otišao u Napoli, te četiri godine kasnije u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Chelseajem je osvojio Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo, UEFA Superkup, Evropsku ligu, a s Napolijem je bio osvajač Kupa i Superkupa Italije.

S Italijom je 2021. godine postao prvak Evrope i iste godine je dobio "Best" nagradu za igrača godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi