Poznato do kada Ivan Perišić ostaje u Hajduku, ali sada se pojavila misterija oko Marka Livaje
Foto: Tom Dubravec/Cropix

Iza Splićana je neuspješna sezona

Poznato do kada Ivan Perišić ostaje u Hajduku, ali sada se pojavila misterija oko Marka Livaje

Admin Čaušević

Kad je Hajduk ostao bez šansi da osvoji trofej navijači Hajduka su se uglavnom počeli pitati kakva sudbina čeka Marka Livaju te Ivana Perišića i da li će dvije najveće klupske zvijezde i naredne sezone biti stanovnici Poljuda?

Hajduk sezonu u SHNL-u završava na trećem mjestu što znači nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ali ono što više boli je što ovaj put neće biti ni trofeja za razliku od nekih prethodnih kada se makar osvajao Kup.

Nakon neuspješne sezone slijede i kadrovske promjene. Tako će sigurno biti na Poljudu. Najvažnija odluka će svakako biti imenovanje novog trenera. Do sada se spominjalo nekoliko imena, ali niko nije iskočio u prvi plan.

Bit će zanimljivo pratiti situaciju oko Livaje i Perišićem. Sportske novosti su dale prve naznake šta čeka dvije najveće zvijezde splitskih Bijelih.

Posljednjih dana je aktualiziran moguć odlazak Perišića na kraju sezone, a sada se priča o dogovoru do kada će 35-godišnjak sigurno nastupati za Hajduk.

Kako sada stvari stoje legendarni Vatreni će na Poljudu ostati sve dok Hajduk bude igrao u Evropi, a slučaju eliminacije ne isključuje se mogućnost odlaska.

Oglasi

Perišić je stigao zimus, oporavio se od povrede te je počeo skupljati važnu minutažu. Igrao je na posljednjih šest mečeva, ali još se čeka da jedan susret započne kao starter.

Status Livaje koji je zbog povrede je van stroja duže od mjesec je opisan kao enigma. Još uvijek se sa sigurnošću ne može tvrditi da li ostaje ili će otići nakon tri godine u Splitu.

Upravo će od Perišića i Livaje značajno zavisiti ljetni prijelazni rok Hajduka kojem su prije potrebna pojačanja i to uglavnom u navalnom dijelu tima, prvenstveno se to odnosi na krilnu poziciju pošto je Emir Sahiti na izlaznim vratima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navodno bi u Hajduku ponovo mogli početi raditi na povratku nekih bivših igrača. Tomo Bašić, Stipe Biuk i Jan Mlakar su imena koja se do sada spominju po hrvatskim medijima.

Kako god, na Poljudu će prije svega biti prioritet riješiti se igrača koji su višak. Već su u planu raskidi sa Trajkovskim, Elezom i Ferrom. Ostalo će uglavnom zavisiti od Perišića i Livaje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Sport hr je ovo... sve o Hrvatima I Sport sr o Srbima... a o BiH radi reda... vise o njima pisu nego o drzavi iz koje dolaze
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi