Jedva dočekali: Srbi masovno šire vijest o Perišiću zbog koje navijačima Hajduka pada mrak na oči
Foto: Tom Dubravec/Cropix

Sve se desilo nakon utakmice s Varaždinom

Jedva dočekali: Srbi masovno šire vijest o Perišiću zbog koje navijačima Hajduka pada mrak na oči

Admin Čaušević

Ivan Perišić se nije pozdravio sa Torcidom nakon poraza od Varaždina. To je bio okidač srbijanskim medijima da u eter puste vijest koja se uopšte neće dopasti navijačima Hajduka koji su i sami u neizvjesnosti.

Perišić je zimus stigao u Hajduk. Do kraja ove sezone igra kao posuđen igrač Tottenhama poslije čega će mu biti aktiviran jednogodišnji ugovor sa Splićanima, mjesečna plata mu je simboličnih 1 eura.

Dugo godina su pristalice Hajduka čekale dolazak Perišića. Sve je slutilo na veliko proljeće pogotovo nakon što su Bijeli jesen završili na prvom mjestu. Međutim, uslijedilo je razočarenje.

Hajduk sezonu završava bez trofeja. Iz utrke za titulu se ispalo mnogo ranije od očekivanog. Rezultati su nastavili biti razočaravajući poput domaćeg poraza od Varaždina.

Upravo iz tog razloga se nagađa da li će Perišić i dalje biti igrač Hajduka pogotovo jer nije otišao šta za reći ima Torcida nakon što gosti iz Varaždina sa Poljuda odnijeli puni plijen.

Cijelu situaciju su brojni srbijanski mediji iskoristili kao da već prekriže Perišića i potvrđuju njegov odlazak iz Hajduka.

Oglasi

"Ivan Perišić iskulirao Torcidu, odlazi iz Hajduka"; "Perišić napušta Hajduk, evo koji dokaz bi mogao da ga oda"; "Izgleda da je pukla ljubav, Perišić poslije šest mjeseci napušta Hajduk tome svjedoči ovaj potez fudbalera", samo su neki od naslova.

Da li će Perišić zaista napustiti Hajduk teško je vjerovati. Logičnije bi bilo da će 35-godišnjak dati šansu novim čelnicima na čelu sa Ivanom Bilićem da sastave konkurentan tim.

Proteklih mjeseci bivši igrač Tottenhama, Bayerna, Intera je gorio od želje da zaigra u dresu Majstora s mora, čak se na teren vratio i ranije od planiranog što dovoljno govori o njegovoj privrženosti klubu.

Međutim, ukoliko klupsko rukovodstvo tokom ljetnog prijelaznog roka ne povuče prave poteze vrlo lako bi se moglo desiti da postepenu splasnu volja, želja i motiv kojeg ima legendarni hrvatski fudbaler.

Perišić je do sada skupio šest nastupa za Hajduk, svaki put je ušao s klupe. Vjerovatni prioritet mu je što spremnije dočekati Evropsko prvenstvo poslije čega će odlučiti šta dalje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Papci neobrazovani,drzte se vi Zvijezde i Partizana hebo vas Velja nevolja.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi