Barbarez uz fotografiju sa Bajramovićem potvrdio sjajnu vijest!
Barbarez i Bajramović danas FOTO: NS BiH

Kompletira se stručni štab reprezentacije

Barbarez uz fotografiju sa Bajramovićem potvrdio sjajnu vijest!

Samir Mlaćo

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, danas ambiciozni trener, Zlatan Bajramović će biti u stručnom štabu reprezentacije.

Ovu informaciju je potvrdio naš selektor Sergej Barbarez u razgovoru za stranicu Saveza.

Barbarez je jučer pratio veliki derbi HSV - St. Pauli, te Denisa Hadžikadunića i Nikolu Vasilja koji su pružili dobre partije, a domaćin je slavio 1:0.

Barbarez je svoje aktivnosti nastavio danas gdje je u Rostocku pratio meč Hansa-Karlsruher. Pomoćni trener u gostujućem timu Zlatan Bajramović biće pomoćnik selektoru u stručnom štabu naše najbolje selekcije.

"Od početka nam je želja da imamo Bajramovića u stručnom štabu. Imao je malo poteškoća da se dogovori sa svojim klubom da se priključi i nama, te smo napokon uspjeli da se dogovorimo. Zlatan je odličan stručnjak i mnogo će značiti našoj reprezentaciji, a i meni kao selektoru. Veoma smo sretni jer smo uspjeli da se dogovorimo i siguran sam da ćemo zajedno pisati nove, uspješne stranice reprezentacije Bosne i Hercegovine“, rekao je Sergej Barbarez.

Selektor će u narednom periodu nastaviti sa praćenjem nastupa naših reprezentativaca.

Ulogu video analitičara će prema svemu sudeći imati Jasmin Kolašinac.

Kolašinac je posljednji angažman imao u FK Željezničar gdje je stigao sa Nerminom Bašićem, ali i ostao poslije Bašićevog odlaska. Radio je i sa Brunom Akrapovićem s kojim su Plavi nedavno raskinuli saradnju, pa je i Kolašinac napustio Grbavicu.

Kolašinac je radio i u Akademiji FK Sarajevo, te FK Olimpik i NK Metalleghe BSI. Relativno mlad je završio igračku karijeru, a zatim zaplovio u trenerske vode.

Obavlja ulogu video analitičara i očekuje se da bude predstavljen u stručnom štabu Sergeja Barbareza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Neće biit jedini analitičar, s obzirom da se spominje i jedno ime iz inostranstva.

Barbarezu će također pomagati i Mirko Hrgović te Ninoslav Milenković.

Top Komentari

user1676220539
Konacno nesto lijepo u strucnom stabu!!! Da smo prava reprezentacija Ibisevic i Bajramovic bi vodili BiH a ne covjek koji 17 godina nije u fudbalu vec u drugoj Bransi..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi