Igrači Reala slave, a onda ih Perez prekida: "Zar ste zaboravili..."

Prvi čovjek Reala je bio jasan

Igrači Reala slave, a onda ih Perez prekida: "Zar ste zaboravili..."

Edmir Škorić

Real Madrid je danas pobjedom nad Gironom (3:0) stigao do 36. naslova prvaka Španije. Zapravo, Kraljevi su morali sačekati još dva sata, odgledati meč Girona - Barcelona (4:2), a onda početi sa velikim slavljem.

Real je četiri kola prije kraja riješio pitanje prvaka Španije i sada se u potpunosti može fokusirati na meč sa Bayernom koji se igra u srijedu u Madridu i koji će odlučiti o putniku u finale Lige prvaka, nakon što je onaj u Minhenu završio 2:2.

Fudbaleri Reala su počeli sa slavljem čim je završen duel u Gironi, mada su neki poput Tonija Kroosa još u toku meča postali na društvene mreže šampionske objave, svjesni da se Barca ne može vratiti nakon što je primila treći ili četvrti gol.

Navijači su se okupili u centru Madrida da slave, počele su razne pjesme, ali igrači su još uvijek bili na Santiago Bernabeu gdje su zagrljeni slavili veliki uspjeh. Za neke poput Luke Modrića ili Nacha Fernandeza to je bio rekordni 25. trofej u dresu Reala.

Neki pak poput Arde Gullera prvi put su napravili tako veliki uspjeh u karijeri. Sve u svemu, sati, dani i sedmice uzbuđenja su pred igračima Reala.

Oglasi

I dok su oni ludo slavili, predsjednik Florentino Perez ih je prekinuo, pa ozbiljni mtonom poručio: "Liga je bila sjajan, čestitam vam, prvaci ste, ali zar ste zaboravili da igrate s Bayernom u srijedu i da želimo osvojiti Ligu prvaka. To je naš najveći cilj ove sezone".

U Madridu uveliko traju pripreme za meč u srijedu i sve će biti usmjereno na okršaj sa Bayernom. Takvo što je naslutio i Carlo Ancelotti, koji je na press konferenciji nakon utakmice s Cadizom izjavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nema slavlja. Idemo kući i u miru da se spremamo za Bayern, bez obzira hoćemo li večeras biti prvaci ili ne".

Upravo zbog toga je Perez pomjerio veliku proslavu za naredni vikend, s nadom da će se tada ujedno slaviti i La Liga i plasman u finale Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

serum11
Piše li vam te članke umjetna ili prava neinteligencija, potpuno je svejedno, netko donekle normalan bi ga trebao pročitati prije objavljivanja. Kako drugačije objasniti prvu rečenicu teksta u kojoj doslovno piše da je Real pobijedio Gironu pa onda morao pričekati dva sata da ista ta Girona, jer je u La Ligi samo jedan klub tog imena, pobijedi Barcelonu kako bi titula bila i matematički osvojena tj više nitko ne može stići i prestići Real na prvom mjestu tablice!?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi