FK Željezničar potvrdio veliki problem za Radovca, već se priča i o odlascima igrača

Plavi u nedjelju gostuju kod Igmana iz Konjica

FK Željezničar potvrdio veliki problem za Radovca, već se priča i o odlascima igrača

Samir Mlaćo

U Željezničaru se lakše diše.

U Željezničaru se lakše diše.

Plavi su osigurali opstanak, a u nedjelju gostuju kod Igmana iz Konjica.

Susret se igra od 15:30 sati, a Plavi će biti bez Samira Radovca. Kako je SportSport već pisao, Radovac se povrijedio u duelu sa GOŠK-om i utvrđeno je da se radi o težoj povredi.

Pokazali su to i dodatni pregledi, pa je Radovac zaista u novim problemima, pogotovo kada je konačno zaigrao i potvrdio svoje kvalitete.

Na Grbavicu je stigao kao veliko pojačanje, no povreda ga je sada zaustavila da to i dokaže.

Oglasi

"Svi fudbaleri su trenirali izuzev Samira Radovca koji će zbog rupture lateralnog kolateralnog ligamenta desnog koljena pauzirati do deset sedmica. Samire, brz oporavak!", objavili su iz FK Željezničar.

Radovac će tako propustiti završnicu ove sezone, ali i nove pripreme.

Žestok je to udarac za nekadašnjeg člana FK Sarajevo, no svakako da će pokušati što prije se oporaviti i vratiti na teren.

Radovac je sa FK Željezničar ugovor potpisao do ljeta 2025. godine, a posljednji angažman je imao u grčkoj ekipi FS Ilioupolis.

Kod Željezničara treninzima se vratio Harun Karić koji je bio povrijeđen, pa nije dobio šansu u posljednja dva meča.

Oglasi

Treba istaći da u FK Željezničar već razmišljaju i o pojačanjima, a svakako će zanimljivo vidjeti ko će predvoditi ekipu sa klupe u novoj sezoni.

Ugovori na kraju sezone ističu velikom broju nogometaša, a za sada nisu obavljeni pregovori za nastavak saradnje. Već se špekuliše o odlascima Nedima Mekića, Andrije Drlje, Josepha Amoaha, na posudbu u FK Velež se vraća Azur Mahmić...

Biće zanimljivo vidjeti šta će odlučiti iskusni Edin Cocalić i Semir Štilić, koji bez obzira na relativno pozne igračke godine sigurno mogu donijeti mnogo toga dobrog za ekipu, kako na terenu, tako i u svlačionici.

Semir Štilić
Semir Štilić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

19 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nemanja Cavnić je opravdao očekivanja, iskusni kapiten Sulejman Krpić igra veoma dobro pod palicom Hajrudina Đurbuzovića, a biće zanimljivo vidjeti šta će odlučiti Aleksandar Boljević i Vahid Selimović.

Selimovića su pratili brojni pehovi na Grbavici, dok je Boljević stigao kao veliko pojačanje, a ove sezone je na jednom pogotku i četiri asistencije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Zaradili se sta od transfera bar 5000 eura?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi